Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Η Στερεά Ελλάδα αποχαιρετά τον αείμνηστο Τάσο Χρονά

 


Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού για την απώλεια του Τάσου Χρονά

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πενθεί. Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο φίλο και εκλεκτό συνάδελφο Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας», Τάσο Χρονά, που έφυγε αδόκητα, σε ηλικία 71 ετών.

Ο Τάσος Χρονάς, ένας εξαιρετικός ιατρός, εμπειρότατος αυτοδιοικητικός και ένα ιδιαίτερα μαχητικό πολιτικό στέλεχος, υπηρέτησε -κόσμησε- για δεκαετίες τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

 Αποτέλεσε δε, παράδειγμα ακεραιότητας, οξυδέρκειας και εργατικότητας, σε ένα αντινομικό -αλλά ουδόλως αντιφατικό- αμάλγαμα δυναμισμού και νηφαλιότητας, με αταλάντευτες αρχές, αλλά συνθετικές θέσεις.  

Και διακόνησε την πολιτική εμφορούμενος ιδεών, τις οποίες ακόμη και όσοι δεν υιοθετούσαν, δεν μπορούσαν παρά να θαυμάσουν το πάθος και την αυθεντικότητα της έκφρασής τους.

 Προσωπικά, θα θυμάμαι με αγάπη τον σοφό μου φίλο, τις συζητήσεις μας και τις συμβουλές του, πάντοτε για το καλό του τόπου και αυτών των ιδεών στις οποίες αφιέρωσε την πολιτεία του.  

Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια και τους συντρόφους του.


Αποχαιρετώντας τον καλό φίλο και συνάδελφο περιφερειακό σύμβουλο

Τάσο Χρονά.

 

         Δύσκολα να βρεθούν τα κατάλληλα λόγια να περιγράψεις τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν τις καρδιές μας, ετούτη την ώρα της θλιβερής είδησης.

Δύσκολα να συγκρατήσεις το λυγμό και το βαθύ αναστεναγμό, για αυτή τη μεγάλη απώλεια του φίλου, του συναδέλφου, του συναγωνιστή.

         Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο, διαπιστώσαμε το φλογερό πάθος, με το οποίο υποστήριζε πάντα τα ιδεώδη και τις αξίες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Δεν παρέκκλινε ποτέ από τις αρχές του, μένοντας σταθερά και αταλάντευτα στα πολιτικά του πιστεύω αλλά πάντα διαλεκτικός και πρόθυμος να ακούσει και να πειστεί από σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

         Συνεπής αριστερός με απαράμιλλο ήθος, που μέχρι την τελευταία στιγμή αποτελούσε την ιστορική και θεσμική μνήμη του περιφερειακού μας συμβουλίου, κερδίζοντας με την εργατικότητα και τη συνέπειά του, τον απόλυτο σεβασμό, τη μεγάλη αναγνώριση και την απέραντη εκτίμηση όλων των συναδέλφων. Πάντα προσηλωμένος στις θέσεις και επιλογές του πολιτικού χώρου που διακονούσε και αυτό ήταν ένα στοιχείο που σέβονταν σύντροφοί του αλλά και ιδεολογικοί αντίπαλοι.

         Ο Τάσος Χρονάς ήταν και θα παραμείνει υπόδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς, εργατικότητας. μαχητικότητας, ευγένειας ψυχής, απλότητας, ευθυκρισίας, καλοσύνης και δοτικότητας.

         Εκ μέρους της παράταξής μας "Στερεά Υπεροχής", εκφράζω την ειλικρινή εκτίμηση και τον απέραντο σεβασμό στην προσφορά του καθώς και την οδύνη και τα εγκάρδια συλλυπητήρια μας, για την πρόωρη αναχώρησή του. Σε αποχαιρετούμε καλέ μου Τάσο, με συγκίνηση αλλά και ιδιαίτερη περηφάνια, που σε γνωρίσαμε και υπήρξες κομμάτι της ζωής μας.

Θα είσαι πάντα στη σκέψη μας.

Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε, συνάδελφε και σύντροφε.

 

Για τη “Στερεά Υπεροχής”

Δ. Αναγνωστάκης

 

Συλλυπητήριο ψήφισμα και απόδοση τιμών του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων,  για το θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λαμιέων Τάσου Χρονά.

 

               Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων,  με αφορμή τον θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λαμιέων Τάσου Χρονά, μετά από πρόταση του Δημάρχου Ευθυμίου Καραΐσκου, συνήλθε σήμερα, σε κατεπείγουσα, δια περιφοράς συνεδρίαση,  με θέμα  «Συλλυπητήριο ψήφισμα και απόδοση τιμών του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων,  για το θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λαμιέων» και με την υπ. αριθ.59/2023 απόφαση του, ομόφωνα  ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα :

«… Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων Τάσος Χρονάς υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Λαμιέων με ήθος, εντιμότητα και ευσυνειδησία. Για τον αδόκητο θάνατο του, ο οποίος σκόρπισε θλίψη σε όλους μας, το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν. Κατόπιν αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε:

 

-Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια  του Δημάρχου και όλων  των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.

-Να παραστεί αντιπροσωπεία του με επικεφαλής το Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο  στην κηδεία. 

- Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων και 

-Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

..…..»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: