Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

O κ. Γιώργος Μουλκιώτης αναδεικνύει το κλείσιμο παραγωγικής δραστηριότητας της Tupperware Hellas στη Θήβα - Στην ανεργία 150 εργαζ'ομενοι και οι οικογένειές τους!!!



Η βιομηχανία πλαστικών ειδών οικιακής χρήσεως Tupperware Hellas – που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας –αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ενημέρωση ή διαβούλευση, χθες Τρίτη, εφαρμόζοντας το «δόγμα του σοκ»,  ανακοίνωσε στους εργαζομένους τον τερματισμό της παραγωγικής λειτουργίας του εργοστασίου στη Θήβα, από τα μέσα Απριλίου, περί την Μεγάλη Εβδομάδα. 

Μάλιστα, επιχειρώντας να «χρυσώσει το χάπι της ανεργίας», υπόσχεται στους εργαζόμενους «κίνητρα» για οικειοθελείς αποχωρήσεις, ώστε να αποφύγει το νόμο περί ομαδικών απολύσεων. 

Η πιο αναγνωρίσιμη εταιρεία στον τομέα παραγωγής και διάθεσης φαγητοδοχείων – η οποία παρουσίασε αξιόλογη πορεία ακόμη και τα χρόνια της κρίσης – με το κλείσιμο της βιομηχανικής μονάδας, μετά από 5 και πλέον δεκαετίες λειτουργίας, όχι μόνο αφήνει 150 οικογένειες στο δρόμο, αλλά επιδεινώνει περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη τοπική οικονομία της Βοιωτίας. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να δράσει άμεσα, για να αντιμετωπίσει την διαμορφούμενη κατάσταση, αδιαφορεί και «κλείνει τα μάτια» μπροστά στο φάσμα των λουκέτων στις επιχειρήσεις και στην απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας. 

Είναι γεγονός, ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο αδυνατεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις και να φέρει την υποσχεθείσα ανάπτυξη, αλλά δεν μπορεί να συμβάλει ούτε στη διατήρηση των επιχειρήσεων, που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Η ανικανότητά της έχει ξεπεράσει κάθε όριο, φέρνοντας σε αδιέξοδο την οικονομία, την κοινωνία και τις ζωές των ανθρώπων.

Το Υπουργείο Εργασίας,  καλείται να εγκαταλείψει την λογική του Ποντίου Πιλάτου και να ασχοληθεί σοβαρά με τους εργαζομένους και την διαμορφούμενη δυσμενή κατάσταση.  

Εμείς θα αντιπαλέψουμε με κάθε μέσο και τρόπο,  την απαράδεκτη και εξοντωτική αυτή απόφαση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: