Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Δωρεά απινιδωτή και εκπαίδευση BLS - Ευχαριστήριο από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού

Στην εξ ολοκλήρου αγορά του 1ου ημι-αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε σχολική μονάδα του Δήμου Ορχομενού προχώρησε ο πάτερ Ιωάννης Μπούτσης, Αρχιδιάκονος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η δωρεά έγινε προς τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλεως Ορχομενού και τοποθετήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού. 

Παραδόθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού ένα μηχάνημα που σώζει ζωές. Ένας απινιδωτής, προσφορά του Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού μετά από χορηγία του συντοπίτη μας ιερολογιώτατου αρχιδιάκονου
 της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη Μπούτση. 

Η εν λόγω δωρεά έχει μέγιστη σημασία για την Τοπική κοινωνία του Δήμου Ορχομενού, αφού είναι προσφορά ουσίας, ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιστατικών καρδιοαναπνευστικής ανακοπής τις ώρες λειτουργίας των σχολείων του Ορχομενού και στη δημιουργία αισθήματος ασφαλείας σε μαθητές, διδασκάλους και γονείς. Αποτελεί δε έμπρακτη απόδειξη του υψηλού αισθήματος αλληλεγγύης, ευαισθησίας, αγάπης και διάθεσης προσφοράς του συντοπίτη μας πατρός Ιωάννου Μπούτση. 

Οφείλουμε να ενημερώσουμε, ότι μετά από πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων στους εκπαιδευτικούς των σχολείων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έξι δάσκαλοι από το 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολειό Ορχομενού εκπαιδεύτηκαν και έλαβαν πιστοποίηση στη βασική υποστήριξη ζωής BLS & τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Το κόστος της εκπαίδευσης κάλυψαν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου & του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού.  

Φτάσαμε στα προαναφερόμενα επιθυμητά αποτελέσματα ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Ορχομενού με τη παρότρυνση του διασώστη του ΕΚΑΒ και μέλος του Συλλόγου, Φελεκίδη Γεώργιου και από τη συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Ορχομενού, 1ου & 2ου Γυμνασίου Ορχομενού και Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Ορχομενού. Κοινές προσπάθειες για την τοποθέτηση και άλλων ημι-αυτόματων απινιδωτών ήδη συνεχίζονται.  

Ευχόμαστε τέτοιες ενέργειες, συνεργασίας, προσφοράς και εθελοντισμού να βρουν μιμητές για το καλό της κοινωνίας μας και να αναβαθμίσουν με τον τρόπο αυτό τις εκπαιδευτικές, αλλά και ευρύτερα τις κοινωνικές συνθήκες διαβίωσης όλων μας. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού ευχαριστεί θερμά
τον κ.Νίκο Αγγελούση και την κα Μαριάννα Μπούρα-Αγγελούση
για τη δωρεά ενός σύγχρονου φωτοτυπικού μηχανήματος για τις ανάγκες του Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: