Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Επίσκεψη στο χημικό εργαστήριο της κας Λελούδα Καφρίτσα – Παπαγεωργίου έκανε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού


Στις 15/03/2023, ημέρα Τετάρτη, ομάδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού, στα πλαίσια υλοποίησης του Σχεδίου δράσης (project) με θέμα την "Ελιά", πραγματοποίησε επίσκεψη στο χημικό εργαστήριο της κας Λελούδα Καφρίτσα – Παπαγεωργίου.
Η κ. Λελούδα και ο σύζυγός της υποδέχθηκαν τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους με θέρμη και αφού τους ενημέρωσαν για την λειτουργία του χημείου τους, υλοποιήθηκε μια ενημέρωση σχετικά με τα κριτήρια και τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη χημική ανάλυση της οξύτητας του ελαιόλαδου και τιμών για την ποιοτική κατάταξή του. Στο τέλος, η κα Καφρίτσα αποσαφήνισε σχετικά ερωτήματα και απορίες των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ και η συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε με μια ανταλλαγή απόψεων στο θέμα της σημαντικότητας της χημικής ανάλυσης του ελαιόλαδου.
Οι εντυπώσεις των εκπαιδευομένων υπήρξαν θετικότατες. Η Διεύθυνση του ΣΔΕ, οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την κα Λελούδα Καφρίτσα – Παπαγεωργίου για αυτή την


πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και να ευχηθούν καλή συνέχεια στο έργο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: