Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Βοιωτίας συμμετέχει και στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία

 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Βοιωτίας συμμετέχει και στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Η χώρα μας βιώνει μια εθνική τραγωδία για την οποία απαιτείται η πλήρης διαλεύκανση προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπεύθυνους και παράλληλα να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Οφείλουμε όλοι μας να αντιδράσουμε και να είμαστε σε επαγρύπνηση προκειμένου να μην υπάρξει καμία υποψία συγκάλυψης στο «έγκλημα» που συνέβη στα Τέμπη και στο οποίο χάθηκαν άδικα δεκάδες συνάνθρωποί μας.

Παράλληλα απαιτείται άμεσα μια νέα πολιτική στο κομμάτι των συγκοινωνιών/μεταφορών προκειμένου η χώρα μας να αποκτήσει σύγχρονες και προπάντων ασφαλείς υποδομές οι οποίες θα εξυπηρετούν τους πολίτες με σεβασμό παράλληλα και των εργαζομένων σε αυτές.

Για αυτό το λόγο είναι ανάγκη μαζί με την ενσωμάτωση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας να υπάρξουν και οι απαιτούμενοι στον αριθμό αλλά και στις γνώσεις εργαζόμενοι, μιας και οι περισσότερες υπηρεσίες αυτή τη στιγμή είναι υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα να χάνεται λόγω συνταξιοδοτήσεων και πολύτιμη γνώση καθώς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι για να εκπαιδευτούν από τους παλαιότερους συναδέλφους.

Επιπλέον είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται να σταματήσει η υποχρηματοδότηση σε όλους τους κλάδους των συγκοινωνιών/μεταφορών καθώς και να ακουσθούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι απόψεις και προτάσεις των εργαζομένων σε αυτούς.

Κλείνοντας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του εξειδικευμένες προτάσεις για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων έχοντας πάντα προτεραιότητα τον πολίτη και τον εργαζόμενο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: