Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Πρώτο κουδούνι - Με την ΠτΔ στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Άννας ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Φάνης Σπανός - Στα ειδικά σχολεία της Λιβαδειάς η Αντιπεριφερειάρχης κα Φ. Παπαθωμά





Με την προσδοκία σύντομα να παραδοθούν οι τέσσερεις προκατασκευασμένες αίθουσες εκπαίδευσης  και η αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης, χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και στο εργαστήριο ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη Χαιρώνεια Λιβαδειάς.

Το αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Θ και Λ Γεώργιος παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας και του δημάρχου Λεβαδέων.

Το εργαστήριο ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης λειτουργεί από το 2015  και φοιτούν συνολικά 33 μαθητές από την πόλη της Λιβαδειάς και την ευρύτερη περιοχή. Το σχολείο διαθέτει 2 εργαστήρια, ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνίας, 2 θερμοκήπια για την κηπουρική,

4 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γυμναστικής, γραφεία για το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και τους Εκπαιδευτικούς και βοηθητικούς χώρους παρέχοντας στους μαθητές του εξειδίκευση στην κηπουρική, τη ραπτική και τη ζαχαροπλαστική. Πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους δήλωσαν την ετοιμότητα των σχολείων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνησή τους μέσω των μαθητικών δρομολογίων που εξελίχθηκαν κανονικά.





Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, σας απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά, γεμάτη υγεία, γνώση και δύναμη! 


Τα σχολεία ανοίγουν ξανά, ανοχύρωτα μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας, με παγκόσμια μάλιστα «πρωτοτυπία», την αύξηση αντί της μείωσης του αριθμού των μαθητών στις τάξεις!

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος,  η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, καταργεί ολιγομελή τμήματα, συγχωνεύει σχολεία, δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς για τις Τάξεις Υποδοχής καθώς και  το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας. Επιπλέον οι παλινωδίες και οι πειραματισμοί της κας Κεραμέως στα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία!

Όλοι μαζί, θα στηρίξουμε την δημόσια παιδεία και θα διεκδικήσουμε λύσεις, μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους!

Καλή σχολική χρονιά με αισιοδοξία!

Γιώτα Πούλου

Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 

 

 


«Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο στους μαθητές!

 

Καλή δύναμη τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στις οικογένειές των μαθητών, που στέκονται δίπλα τους πολύτιμοι αρωγοί κάθε προσπάθειάς τους.  

 

Το μοναδικό ταξίδι στη γνώση συνεχίζεται φέτος με την ελπίδα και την ευχή ότι οι υγειονομικές συνθήκες δεν θα στερήσουν άλλο τον δημιουργικό χρόνο της σχολικής αίθουσας, τη χαρά του διαλείμματος και την επαφή των μαθητών μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς τους.»

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 


Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά για τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς. Μία χρονιά διαφορετική γεμάτη προκλήσεις καθώς η πανδημία αλλάζει τα δεδομένα και επηρεάζει κυρίως την εκπαιδευτική κοινότητα. Η διασφάλιση της υγείας και της καλής ψυχολογίας των μαθητών αποτελεί προϋπόθεση για την πρόοδό τους. Στο νέο ταξίδι στη γνώση και τη δημιουργία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω της δομής «ΓΕΦΥΡΑ» υλοποιεί τη δράση «αρχή…ΖΩ και προσφέρει σχολικά ειδή σε παιδιά του δημοτικού, για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Τα σχολεία μας είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα . Η ΠΕ Βοιωτίας εγγυάται την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές μονάδες και είναι έτοιμη να συνδράμει όταν προκύψει ανάγκη.

 Ευχόμαστε στα παιδιά μας, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς μια δημιουργική χρόνια με υγεία και επιτυχίες, δύναμη και αντοχή ώστε όλοι να ανταποκριθούν στο δύσκολο ρόλο τους.

                                                                          Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας

                                                                         Φανή Παπαθωμά



ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


 

 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους μαθητές για μία δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και ψυχική δύναμη προκειμένου να κατορθώσουν με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα να κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στη ζωή τους .

Ξεκινάει μια νέα χρονιά  πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Στους εκπαιδευτικούς, θα ήθελα να ευχηθώ υγεία και καλή δύναμη προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις του λειτουργήματός τους.

Τέλος εύχομαι στους γονείς καλή δύναμη, υπομονή και πίστη, ώστε να σταθούν αρωγοί για την επίτευξη των στόχων των παιδιών τους.

 

Καλή και εποικοδομητική Σχολική  χρονιά με υγεία και δύναμη για όλους!

 

     Ο Δήμαρχος

                                                                       Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας 

  Ιωάννης Σταθάς


Αγιασμός στα σχολεία και ευχές του Δημάρχου Θηβαίων για καλή σχολική χρονιά



 Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα στα σχολεία του Δήμου Θηβαίων, σημαίνοντας την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Και φέτος, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, ευχήθηκε από κοντά στους μαθητές καλή σχολική χρονιά, επισημαίνοντας ότι θα είναι μια χρονιά με ιδιαίτερες συνθήκες και απευθύνοντας έκκληση για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ώστε να μην χρειασθεί να επιστρέψουν οι μαθητές σε τηλεκπαίδευση. Ο κύριος Δήμαρχος καλωσόρισε τα «πρωτάκια», δίνοντας έμφαση στην αξία του σχολείου, χαρακτηρίζοντάς το ως το πιο σημαντικό και υγιές «κύτταρο» μιας κοινωνίας.

Ο κ. Αναστασίου παρέστη στον αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου και στη συνέχεια στον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Θηβών, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Νίκο Κοβάνη, και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ, κ. Κώστα Βόλη. Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασίου επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Θηβών, με τελευταίο «σταθμό» το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Λουτουφί(ΕΕΕΕΚ Θήβας), όπου ο αγιασμός τελέσθηκε από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιο. Στον αγιασμό του ΕΕΕΕΚ Θήβας παραβρέθηκαν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Θηβαίων, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, και ο κ. Κοβάνης της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Οι αντιδήμαρχοι και υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων παρέστησαν σε αγιασμούς σχολείων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου.

Ο  κ. Αναστασίου δέχθηκε τις ευχαριστίες των διευθυντών για τις εργασίες αποκατάστασης φθορών, συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων στις σχολικές μονάδες, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες στήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης. Στον χαιρετισμό του στο ΕΕΕΕΚ Λουτουφίου, υπενθύμισε ότι ο Δήμος Θηβαίων έχει υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του έργου για την ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου στη Θήβα.

Tέλος, επανέλαβε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία προσεισμικού ελέγχου, με επισκέψεις κλιμακίου μηχανικών στα σχολεία, ώστε να ελέγξουν τη στατικότητα των κτηρίων, ενώ προγραμματίζονται και ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας(ΟΑΣΠ).

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: