Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Π.Ε. Βοιωτίας - Σε περίπτωση σεισμού διαθέσιμες σκηνές, κρεββάτια, γεννήτριες και υδροφόρες ενημερώνει η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά

 


Η Π.Ε. Βοιωτίας βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, επικαιροποιώντας τα προληπτικά μέτρα που προβλέπονται σε περίπτωση μεγάλου σεισμού εντός των ορίων της.

Ειδικότερα, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά με τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Μάριο Κακοσαίο επιθεώρησαν όλες τις δυνάμεις που έχουν στη διάθεσή τους (σκηνές, κρεβάτια, στρώματα, κ.α.) καθώς και τις γεννήτριες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
Επιπλέον, η Π.Ε. Βοιωτίας έχει στη διάθεσή της 5 υδροφόρες με ειδική πιστοποίηση για την μεταφορά πόσιμου νερού.
«Χωρίς να θέλουμε να αυξήσουμε την ανασφάλεια των πολιτών, που ανησυχούν για ενδεχόμενο χτύπημα του εγκέλαδου ιδιαίτερα στην περιοχή των Θηβών, ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και σε ανοιχτή επικοινωνία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για νεότερες οδηγίες τους», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά.

Σε ετοιμότητα και ο Δήμος Θηβαίων με το σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ.

Σε ετοιμότητα με το σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ βρίσκεται ο δήμος Θηβαίων, όπως δηλώνει ο δήμαρχος, Γιώργος Αναστασίου. Όπως τονίζει δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση από την χθεσινή σύσκεψη των σεισμολόγων, που έγινε προκειμένου να μελετηθεί το ρήγμα της Θήβας.

Ο Θανάσης Λυκόπουλος, πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, βρέθηκε σήμερα στην Θήβα, προκειμένου να συνομιλήσει με τον δήμαρχος Θηβαίων, αλλά και με το κλιμάκιο μηχανικών που κάνουν τους προσεισμικούς ελέγχους στατικότητας και αντοχής των κτιρίων. Όπως δηλώνει, ο δήμος Θηβαίων είναι σε ετοιμότητα.

Φόβο έχει δημιουργήσει η σεισμική δραστηριότητα, κυρίως την νύχτα, στους κατοίκους της Θήβας. Οι ίδιοι δηλώνουν ανήσυχοι, αφού δεν μπορούν να προστατευτούν, όπως δηλώνουν, από αυτό το φυσικό φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: