Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος - Φ. Σπανός: «Πρέπει να παραμείνει στραμμένο το βλέμμα της Πολιτείας στην βόρεια Εύβοια»

 


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, στην αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» της Βουλής των Ελλήνων.

Θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν οι «Περιβαλλοντικές διαστάσεις των σχεδίων αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών» και η αρχική ενημερωτική εισήγηση έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Αραβώση.

Δια ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν οι: Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Λάμπρος Δημητρογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεώργιος Χριστοφορίδης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο καπετάν - Παναγιώτης Τσάκος και ο Ευθύμιος Μητρόπουλος, Ιδρυτής και Πρόεδρος αντιστοίχως του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» - Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.


 

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

v «Στα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία ξεκίνησε άμεσα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στις πεδινές κοίτες των ποταμών. Ταυτόχρονα, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας εγκρίθηκε το σύνολο των αναγκαίων έργων και δράσεων, που έχουμε ήδη καταθέσει στην κυβέρνηση».

 

v «Στην μεγάλη πρόκληση για την ανάταξη του δάσους, που έχει καταστραφεί. Αυτή η καταστροφή έχει μια αμιγώς οικολογική διάσταση, αλλά έχει και οικονομική, αφού χιλιάδες επαγγελματίες ζούσαν αποκλειστικά από το δάσος, όπως οι ρητινοσυλλέκτες».

 

 

v «Στην εξαιρετικά θετική παρέμβαση του Υπουργού κ. Σκρέκα, σε συνέχεια και της επικοινωνίας που είχαμε, για την άρση των εσφαλμένων αποφάσεων της ΡΑΕ, περί της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η βόρεια Εύβοια δοκιμάστηκε σκληρά και έδειξε τεράστια δύναμη. Έχει, όμως και τεράστιες ανάγκες. Για αυτό πρέπει να παραμείνει στραμμένο το βλέμμα της Πολιτείας σε αυτή την περιοχή, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του τόπου, αλλά και μέχρι να αποκτήσει πάλι προοπτική, αισιοδοξία και ελπίδα. Σε αυτό θα ήθελα τη συνοδοιπορία όλων μας, πέρα από κόμματα, ιδεολογικές προσεγγίσεις και ό,τι άλλο μπορεί να μας διχάσει. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: