Στο Δήμο Ορχομενού βρέθηκε για τρεις ημέρες, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου σε συνεργασία με το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λιβαδειά, η μονάδα κινητού ψηφιακού μαστογράφου.
Η κινητή μονάδα και Ειδικό κλιμάκιο επιστημόνων της Αντικαρκινικής Εταιρείας προσέφεραν σε όλες τις γυναίκες του δήμου ηλικίας 40 – 70 ετών, δωρεάν την προληπτική εξέταση κατά του καρκίνου του μαστού.
«Ο καρκίνος του μαστού  αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες και μπορεί να νικηθεί αν έγκαιρα διαγνωσθεί» τόνισε η Δήμαρχος Ορχομενού, Βούλα Καράλη η οποία δεσμεύτηκε, σε συνεργασία με το δραστήριο και δυναμικό παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λιβαδειά, για τη συστηματική παρουσία της κινητής μονάδας ψηφιακού μαστογράφου στο Δήμο Ορχομενού καθώς ο τακτικός προληπτικός έλεγχος μειώνει τη θνησιμότητα σε ποσοστό περίπου 30%.
Παρόντες στη δράση ήταν η πρόεδρος Στέλλα Ταπανλή και μέλη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας της Λιβαδειάς όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Γρηγόρη Ξηρογιάννη και τη δημοτική σύμβουλο Κωνσταντίνα Καράλη για τη μεγάλη απήχηση της πρωτοβουλίας στις γυναίκες του Δήμου.