Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα ανακοίνωση από το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ για την πρότασή τους που αφορά την παραχώρηση των ακινήτων της Κρύας


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

                                                            ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

       Ο Δήμαρχος Λιβαδειάς εμποδίζει με τις ενέργειές του την δωρεάν παραχώρηση στους πολίτες της Λιβαδειάς των Ακινήτων της Κρύας.

       Ο Δήμαρχος δεν σεβάστηκε τους πολίτες της Λιβαδειάς, όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων και ενεργεί αυτοβούλως  ρίχνοντας από την μία πλευρά στον κάλαθο των αχρήστων το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς με τους 46 υπογράφοντες Φορείς, ενώ από την άλλη παραγκώνισε και δεν σεβάστηκε ούτε την διαπαραταξιακή του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε συσταθεί!


       Ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά μέσω  τηλεοπτικής εκπομπής και όχι στα επίσημα θεσμικά όργανα, ότι ύστερα από συνάντηση που είχε με το Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, το αντίτιμο για τον Νερόμυλο έκλεισε στα 2200 € .

       Δηλαδή προκύπτει  ότι ο Δήμαρχος διαπραγματεύτηκε (? ) βιαστικά, μόνος του και εν κρυπτώ με την κυβέρνηση ένα νέο «μικρότερο» μίσθωμα, αντί να προχωρήσει  στην διαδικασία - για την οποία είχε και ο ίδιος δημόσια δεσμευτεί -  δηλαδή, να ζητήσει την δωρεάν παραχώρηση των Ακινήτων στα Υπουργεία και με την Πόλη σύσσωμη, να διεκδικήσει την απόδοση των Ακινήτων στους φυσικούς ιδιοκτήτες, τον Λαό της Λιβαδειάς.

       Και το χειρότερο όλων είναι πως για μεγάλο διάστημα ενεργούσε θέλοντας να πείσει, πως θα μπει μπροστά για να διεκδικήσει την δωρεάν απόδοση των Ακινήτων στο Λιβαδίτικο λαό και γι’ αυτό υποτίθεται ο δήμαρχος συνέναισε και στην δημιουργία της  διαπαραταξιακής.

      Στις 23/7 δε, στην εκδήλωση του ΕΚΛ, δεσμεύτηκε σε ομιλία, που του παραχώρησαν το δικαίωμα να εκφωνήσει το ΕΚΛ και οι παρευρισκόμενοι Φορείς, πως θα έμπαινε μπροστά για να κερδίσουμε το αίτημα, πολιτικά ή και  δικαστικά.

             Τι  δεν έκανε;

Δεν έκανε ένα έγγραφο αίτημα για να εξεταστεί από το Υπουργείο και κάθε αρμόδιο φορέα , η δωρεάν  παραχώρηση των Ακινήτων.

Δεν ζήτησε ποτέ την νομική υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και δεν προετοίμασε ποτέ επί της ουσίας μια δικαστική διεκδίκηση των ακινήτων.

Τι  έκανε;

Παραγκώνισε  την διαπαραταξιακή επιτροπή , ενεργώντας μόνος.

Διαπραγματεύτηκε μόνος του  έκπτωση ….μερικών ευρώ και όχι το συμφωνηθέν αίτημα για τη δωρεάν παραχώρηση των Ακινήτων!

       Η εξέταση των παραπάνω γεγονότων  δείχνει μια επικίνδυνη διαχείριση των συμφερόντων των πολιτών της Λιβαδειάς από μέρους της Δημοτικής Αρχής,  με αδιαφανείς τρόπους και σκοπούς.

      Τέλος ζητάμε από κάθε δημοτικό σύμβουλο να τοποθετηθεί επίσημα και προσωπικά , αλλά και από τις δημοτικές παρατάξεις να καταψηφίσουν την πρόταση του Δημάρχου όταν έρθει στο ΔΣ, ώστε να μπορεί  ο λαός της Λιβαδειάς να ξεκινήσει πολιτική και δικαστική διεκδίκηση των Ακινήτων.  

                                          Για       το       Δ.Σ.        

                                

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: