Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσημη ενημέρωση για τη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα ζητά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Βοιωτίας / Επιστολή σε Στυλιανίδη έστειλαν Σπανός - Παπαθωμά

 


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία της Επαρχίας Θηβών αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Βοιωτίας απέστειλαν την υπ` αριθ. οικ.214999/3887/29.09.2021 επιστολή προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, με γνωστοποίηση στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, ζητώντας επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου στην πόλη της Θήβας. 

Παράλληλα, η Περιφερειακή Αρχή ζητά τη συνδρομή των επιστημόνων στην υπόδειξη των ενεργειών που θα πρέπει να λάβουν χώρα ως μέτρα πρόληψης και αντισεισμικής θωράκισης με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών των συνανθρώπων μας. 

«Ενεργούμε με αίσθημα ευθύνης, ζητούμε να γνωρίζουμε για την εξέλιξη του φαινομένου. Επιθυμούμε επίσημη ενημέρωση προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στην τοπική μας κοινωνία», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά.

 

 Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει η επιτροπή σεισμολόγων για το ρήγμα της Θήβας


Με τηλεδιάσκεψη στις 9:30 το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε η έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης σεισμικού κινδύνου.

Στην σύσκεψη θα τεθούν όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το ρήγμα της Θήβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: