Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Υψηλάντεια 2021 - Π.Ε. Βοιωτίας : Οι ΠΛΕΙΑΔΕΣ τραγούδησαν για την Ελλάδα και έγραψαν τη δική τους σελίδα στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση στη Ρούμελη






























 










Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε Βοιωτίας τίμησε πανηγυρικά την επέτειο των 200 χρόνων από την Κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη, οργανώνοντας 2ήμερο επετειακών εκδηλώσεων για την κορύφωση του Αγώνα για Ανεξαρτησία με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό για τη «Μάχη της Πέτρας». Αρχικά,  το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 στην Πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Υψηλάντη, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Υψηλάντη του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υψηλάντη, πραγματοποιήθηκε μια βραδιά τιμής και μνήμης για τα 200 χρόνια από την «Μάχη της Πέτρας» (12/9/1829) με τίτλο: «Ο Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς «Πλειάδες» τραγουδά για την Ελλάδα».

 

Η εντυπωσιακή χορωδία των Γυναικών από την ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς και οι αξιόλογοι μουσικοί, υπό την καθοδήγηδη της Μαέστρου κα Ιωάννα Παναγιωτίδη - Σταύρου, που την πλαισίωσαν απέδωσαν μοναδικά γνωστά και αγαπημένα ακούσματα, τραγούδια για τις ηρωικές μορφές της πατρίδας μας, κάνοντας μια υπέροχη μουσική γέφυρα του σήμερα με το χθες.

 

Ακολούθως, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά απέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιεών κ. Γιώργο Ντασιώτη, στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Υψηλάντη κ. Νίκο Αντωνίου, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Υψηλάντη κ. Γιώργο Γιαννακόπουλο καθώς και την Πρόεδρο της Γυναικείας Χορωδίας Λιβαδειάς «Πλειάδες» κα Ιωάννα Παναγιωτίδη – Σταύρου.


Μια μοναδική βραδιά, που έγραψε ιστορία!!! 







Δεν υπάρχουν σχόλια: