Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

H Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας δείχνει την αλληλεγγύη της στους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας


Δεν είναι η πρώτη φορά που το Δίκτυο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών του Νομού Βοιωτίας, ένα συλλογικό όργανο που ακουμπά σ` όλες τις τοπικές κοινωνίες της Βοιωτικής γης, φανερώνει την ανθρωπιά του.

 


Όπως σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, έτσι και στην περίπτωση της καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου που ξεσπίτωσε δεκάδες συνανθρώπους μας και κατέστρεψε τις περιουσίες τους στην Β. Εύβοια, οι γυναίκες της Βοιωτίας έστειλαν τη δική τους βοήθεια απέναντι, με σκοπό να στηρίξουν συμβολικά τους πληγέντες.

 

Συγκεκριμένα, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, λάδι και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας συγκεντρώθηκαν από τους Συλλόγους Γυναικών Δαύλειας, Ξηρονομής και Αγίου Δημητρίου και μεταφέρθηκαν – με δωρεά της εταιρείας Κάντζος με οδηγό τον κ. Δημήτριο Μπούρα -  στις τοπικές κοινότητες Κοκκινομηλιά, Αγιοβότανο, Ροβιές Αγίας Άννας και Παπάδες.

 




Στη κοινή τους δράση συμμετείχε και ο Λαογραφικός Σύλλογος Λιβαδειάς, ενώ και άλλοι τοπικοί Σύλλογοι Γυναικών, όπως ο Σύλλογος Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη», κ.α., συμμετείχαν σε αντίστοιχες δράσεις αλληλεγγύης που οργανώθηκαν από τους Δήμους ή την Π.Ε. Βοιωτίας.

 Την κίνηση αυτή συντόνισε το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δαυλείας  κα Βάσω Κοτούλα και εκπρόσωποι από τους γυναικείους Συλλόγους. 

Πρόκειται για μια κίνηση ανθρωπιάς από τις γυναίκες του Νομού μας και μπράβο τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: