Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Το δυναμικό τους παρόν έδωσαν Ποντιακοί Σύλλογοι από τον ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδος & Νήσων στις Επετειακές εκδηλώσεις της Π.Ε. Βοιωτίας για τη «Μάχη της Πέτρας» στον Υψηλάντη Βοιωτίας.

 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 οι Επετειακές εκδηλώσεις για την «Μάχη της Πέτρας» στον Υψηλάντη Βοιωτίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων & Νήσων,τον Πολιτιστικό Σύλλογο & την Τοπική Κοινότητα Υψηλάντη του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων,τίμησε με ξεχωριστή λαμπρότητα την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης στην Ρούμελη.

Το δυναμικό τους παρόν έδωσαν Ποντιακοί Σύλλογοι από τον ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδος & Νήσων με τα λάβαρα & τις Ποντιακές φορεσιές τους.




Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, οι Βουλευτές του Νομού Αντρέας Κουτσούμπας,Γιώτα Πούλου,Γιώργος Μουλκιώτης,ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης,ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαριθιμιάδης,ο Πρόεδρος & ο Αντιπρόεδρος-αντίστοιχα- του ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδος & Νήσων Χρήστος Δημόπουλος & Τριαντάφυλλος Υφαντίδης,εκπρόσωποι της στρατιωτικής & πολιτικής ηγεσίας.

Τα αποκαλυπτήρια στήλης αφιερωμένης στην Μάχη της Πέτρας & τον Δημήτριο Υψηλάντη-προσφορά της Π.Ε. Βοιωτίας- συνόδευσε μουσικά ο λυράρης Ηλίας Υφαντίδης με τη λύρα & το τραγούδι του.

Για το Δ.Σ.

«ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

Ο Πρόεδρος                                                         Η Γ.Γραμματέας

Τριαντάφυλλος Υφαντίδης                               Φανή Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: