Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά πραγματοποίησε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας κα Γιώτα Πούλου - Κωπαϊδα, αδρευτικά τέλη, έργα , κόμβοι και σχολικά ζητήματα, τα θέματα της συζήτησής τους

 


Συνάντησα σήμερα την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, για να συζητήσουμε επείγοντα θέματα του Νομού μας.

Η Κωπαΐδα  ετέθη κατά προτεραιότητα στη συζήτησή μας και ζήτησα τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, τον ολιστικό σχεδιασμό καθώς και την πορεία υλοποίησης των έργων αναδασμών και άρδευσης, από την έναρξη της διαχείρισης του πρώην Οργανισμού από την Περιφέρεια.

Ενημερώθηκα επίσης για την εξέλιξη του προγράμματος Ευφυούς Γεωργίας καθώς και την γεωλογική μελέτη διερεύνησης των αποθεμάτων νερού στην Κωπαΐδα.

Μετέφερα στην κα Αντιπεριφερειάρχη, την δίκαιη απαίτηση των αγροτών, που δεν κατάφεραν να ποτίσουν επαρκώς τις καλλιέργειές τους φέτος και έχουν μειωμένη παραγωγή, να απαλλαγούν από τα αρδευτικά τέλη. Με διαβεβαίωσε ότι είναι αποδεκτό και καλούμε τους αγρότες, μετά τις συγκομιδές των προϊόντων τους να καταθέσουν τα σχετικά αιτήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο αυξημένο κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων (πετρέλαιο, λιπάσματα, γεωργικά φάρμακα) και ότι παρά την αύξηση της τιμής πώλησής τους, οι αγρότες δεν επωφελήθηκαν τελικά. Μάλιστα οι βαμβακοπαραγωγοί παραδίδουν τη σοδειά τους με ανοιχτές τιμές και δεν εφαρμόζεται καν ο νόμος (αρμοδιότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ), όπου τα εκκοκκιστήρια είναι υποχρεωμένα να αναγράφουν καθημερινά την τιμή του βάμβακος.

Επιπλέον μεγάλη καθυστέρηση σημειώνεται στα 14 έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανασυγκρότησης αφού οι αγρότες-μικροπαραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, δεν έχουν πρόσβαση στα δίκτυα μεταφοράς της ΔΕΗ.

Συζητήσαμε επίσης για την ολοκλήρωση έργων των Δήμων του Νομού που είχε αναλάβει η Περιφέρεια και εκκρεμούν, όπως των κόμβων Αγίου Βλασίου και Παρορίου και διαβεβαίωσε ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2021.

Τέλος αναφέρθηκα στα προβλήματα που έχουν καταγραφεί σε όλα τα σχολεία της Α΄θμιας Εκπαίδευσης που υποδέχονται τα παιδιά προσφύγων και όπου η έλλειψη συνοδών δημιουργεί πρόβλημα στη συμμετοχή τους στα μαθήματα αλλά και μεγάλους κινδύνους για την ασφάλειά τους. Η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι έχει προβεί σε σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου αλλά δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Ευχήθηκα καλή δύναμη και αποτελεσματικότητα στο έργο της για το καλό των συμπολιτών μας και ανανεώσαμε την πρόθεσή μας για συνεχή επικοινωνία. 

Γιώτα Πούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: