Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ευχαριστήριο από τον Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων για τη φετινή λαμπρή διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2021

 


Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Μάχης της Πέτρας, με την λαμπρότητα αλλά, συγχρόνως, και σεμνότητα που αξίζει στο γεγονός.
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, που έχει την ευθύνη του εορτασμού αυτού του ιστορικού γεγονότος, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της, με αφορμή και τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, δίνοντας έμφαση στην τελευταία Μάχη του Αγώνα, τη Μάχη της Πέτρας.
ΣΉΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Σεπτεμβρίου, στο Χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου της Κοινότητας Υψηλάντη, του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, στο σημείο δηλαδή που υπογράφτηκε η συνθηκολόγηση των Τούρκων με τον Δ. Υψηλάντη, μετά την ήττα τους στη Μάχη, παρουσία όλων των Αρχών, αλλά και των Ποντιακών οργανώσεων και Συλλόγων, τελέστηκε ή Δοξολογία, η Επιμνημόσυνη Δέηση και η Κατάθεση Στεφάνων στη ΜΝΗΜΗ των ΗΡΩΩΝ, ενώ εκφωνήθηκαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των αρχών και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκπαιδευτικό κο Γιαννακόπουλο Γιώργο.
Στο σημείο τοποθετήθηκε και ειδική δίγλωσση επιγραφή με στοιχεία για το ιστορικό γεγονός.
Στο σύντομο χαιρετισμό μου, αναφέρθηκα στη σημασία της Μάχης της Πέτρας, στην οποία αναδείχθηκαν :
--- Η κορυφαία ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ ΣΚΕΨΗ του Δ. Υψηλάντη, η οποία οδήγησε τους Τούρκους στην ήττα και τη συνθηκολόγηση, απελευθερώνοντας την Ανατολική Στερεά Ελλάδα,
--- Οι αδιαμφισβήτητες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ικανότητες του Ιωάννη Καποδίστρια που, αξιοποιώντας αυτή τη νίκη, καθόρισαν τα σύνορα του Ελληνικού Κράτους και τέλος
--- Η ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού που όταν υπάρχει αυτός μεγαλουργεί.
Το ΣΑΒΒΑΤΟ , 25 Σεπτεμβρίου, οι καταπληκτικές ΠΛΕΙΑΔΕΣ, η γυναικεία χορωδία της Λιβαδειάς, στην πλατεία του Υψηλάντη, με τα τραγούδια του Αγώνα, μας ταξίδεψε στην ιστορία, αυτής της ΟΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, των αντιφάσεων, αλλά εν τέλει της αυτοθυσίας και των ηρώων.
Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν για τις εκδηλώσεις αυτές, κυρίως όμως την Π.Ε.ΒΟΙΩΤΙΑΣ και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη κα Φ.Παπαθωμά, η οποία σε άψογη συνεργασία με το Δήμο μας και με προσωπική επιμέλεια συνέβαλε σε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Γεώργιος Ντασιώτης
Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: