Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 11,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για για ΔΕΘ και εμβόλια

 


Νέα δημοσκόπηση της Pulse παρουσίασε ο ΣΚΑΙ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Διψήφια είναι η διαφορά που καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Pulse (με αναγωγή επί των εγκύρων) για λογαριασμό του ΣΚΑΙ μετά την παρουσία τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τι απαντούν οι πολίτες στη δημοσκόπηση της Pulse για ΔΕΘ και εμβόλια.

Προβάδισμα 11,5% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή, ενώ χωρίς αναγωγή η διαφορά διαμορφώνεται στο 10,5%, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Πρόθεση ψήφου για την Pulse

Στη μέτρηση της Pulse, στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η κυβέρνηση και η ΝΔ λαμβάνει 34,5% έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,5% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή για την Pulse

Στην ίδια δημοσκόπηση, με αναγωγή, το ποσοστό της ΝΔ ανέρχεται στο 36,5% έναντι 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7%, ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,5% και ΜέΡΑ25 με 3%.


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός σύμφωνα με την έρευνα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 40% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 26%.


Όσον αφορά την αξιολόγηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συνολικά το 40% τον κρίνουν σίγουρα θετικά (21%) ή μάλλον θετικά (19%), ενώ το 48% συνολικά τον αξιολογούν σίγουρα αρνητικά (33%) ή μάλλον αρνητικά (15%).

Ως προς την αξιολόγηση των του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, το 30% συνολικά τον κρίνουν σίγουρα θετικά (14%) ή μάλλον θετικά (16%), ενώ το 50% συνολικά τον αξιολογούν σίγουρα αρνητικά (31%) ή μάλλον αρνητικά (19%).

Αξιολόγηση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ανά ψηφοφόρους κομμάτων

Το 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη στην έκθεση, ενώ το 17% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 14% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη, ενώ το 79% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 53% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον πρωθυπουργό, ενώ το 31% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 9% των εκλογέων του ΚΚΕ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη, ενώ το 76% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Αξιολόγηση Τσίπρα στη ΔΕΘ ανά ψηφοφόρους κομμάτων

Το 11% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα στην έκθεση, ενώ το 70% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 69% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα, ενώ το 19% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 17% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον πρωθυπουργό, ενώ το 62% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 14% των εκλογέων του ΚΚΕ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα, ενώ το 56% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Η πορεία της οικονομίας

Όσον αφορά το δείκτη αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας το 42% των ερωτώμενων συνολικά δηλώνουν σίγουρα αισιόδοξοι (22%) ή μάλλον αισιόδοξοι (20%), ενώ το 50% συνολικά αισθάνονται σίγουρα (25%) αισιόδοξοι ή μάλλον απαισιόδοξοι (25%).

Σε ό,τι αφορά το δείκτη αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας στον ευρύτερο κεντρώο χώρο, το 52% των κεντροδεξιών αισθάνονται σίγουρα ή μάλλον αισιόδοξα για την οικονομία, ενώ το 45% των κεντροαριστερών αισθάνονται σίγουρα ή μάλλον απαισιόδοξα.

Εμβόλιο
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 11% των ερωτώμενων στο σύνολο του δείγματος δηλώνει πως δεν έχει κάνει το εμβόλιο ή δεν έχει ραντεβού, ενώ 15% δεν απαντά.


Παράλληλα, τέσσερις στους δέκα όσων δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα εμβολιαστούν εκφράζει ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν από αντίδραση στην πίεση, ενώ κάποιοι επιμένουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.

lockdown

Για το ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown το 40% συνολικά εκτιμά ότι το σενάριο αυτό είναι βέβαιο (12%) ή μάλλον θα συμβεί (28%), ενώ το 46% συνολικά θεωρεί ότι μάλλον δε θα συμβεί κάτι τέτοιο (37%) ή σίγουρα δε θα συμβεί (9%). 14% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: