Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Απαιτείται εκ νέου ο έλεγχος των σχολείων και δημοσίων υπηρεσιών στη Βοιωτία λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στο Δήμο Θηβαίων»

 


Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας, ζητούνται δεδομένα για τους αντισεισμικούς ελέγχους στα σχολεία και τα δημόσια κτίρια της Βοιωτίας, με στόχο την θωράκιση της προστασίας των πολιτών. 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η αυξανόμενη και επαναλαμβανόμενη σεισμική δραστηριότητα, που παρατηρείται στη περιοχή του Δήμου Θηβαίων το τελευταίο δίμηνο, προκαλεί έντονη ανησυχία και απασχολεί τους κατοίκους αλλά και γενικότερα τους πολίτες της Π.Ε. Βοιωτίας.  

Τονίζεται, επίσης, ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι εύλογη η ανησυχία των γονέων για την ασφάλεια και των σχολικών κτιρίων.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η υπ’ αριθμ. 8055/16-7-2021 ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Μουλκιώτη, με την οποία ζητούσε την θωράκιση της προστασίας των πολιτών μετά την πολυήμερη έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Δήμο Θηβαίων, παραμένει ουσιαστικά αναπάντητη ως προς τους ελέγχους των κτιρίων που στεγάζονται τα σχολεία και γενικότερα οι δημόσιες υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες όσον αφορά τους αντισεισμικούς  - προσεισμικούς και μετασεισμικούς  - ελέγχους στα σχολεία του Δήμου Θηβαίων, σε όλα τα σχολεία της Π.Ε. Βοιωτίας, καθώς και στα υπόλοιπα δημόσια κτίρια. 

Επιπλέον, ερωτώνται τι θα πράξουν για τις μονάδες που κρίνονται ακατάλληλες, ώστε να εξασφαλιστούν άμεσα κτιριακές κρατικές ασφαλείς εγκαταστάσεις για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία. 

Τέλος, ερωτώνται τι μέτρα θα λάβουν για τον ουσιαστικό προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων της Βοιωτίας αλλά και να εξασφαλισθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και το επιστημονικό προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία σε μόνιμη και σταθερή βάση. 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: