Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ο απόηχος της επίσκεψης Πέτσα - Αγγελοπούλου στην Π.Ε. Βοιωτίας, τα συμβολικά δώρα αλλά και τα σχέδια για το «Αντώνης Τρίτσης»




Μια από τις πιο παραγωγικές ημέρες έζησε πρόσφατα η τοπική μας κοινωνία, ημέρες προ κορωνοιου,  καθώς την έδρα της Π.Ε. Βοιωτίας στην Λιβαδειά τίμησαν με την παρουσία τους ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, δύο υψηλοί προσκεκλημένοι που ήρθαν, είδαν… και απήλθαν με πολύ σημαντικές ανακοινώσεις όσον αφορά, πρωτίστως, έργα που δρομολογούνται μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και άλλα που έχουν τεθεί «επί χάρτου» από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

 

Τους κκ. Πέτσα και Αγγελοπούλου υποδέχθηκαν στην είσοδο της Π.Ε. Βοιωτίας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, μαζί με τους προϊσταμένους των Δνσεων της Π.Ε. Βοιωτίας και τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Μάριο Κακοσσαίο. 

 









Οι προσκεκλημένοι έδειξαν εξ` αρχής τον ενθουσιασμό τους, με την κα Αγγελοπούλου να σχολιάζει με ενδιαφέρον το επετειακό πανό που κοσμεί την Π.Ε. Βοιωτίας με τίτλο «Η Βοιωτία Ευγνωμονούσα», σε σύλληψη της NefosLand και εμπνευσμένο από το έργο του Θηβαίου μεταεπαναστατικού ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη , για την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη.

Ακολούθως, ξεναγήθηκαν στην ισόγεια αίθουσα της Π.Ε. Βοιωτίας όπου έχει δημιουργηθεί ένα «άτυπο μουσείο» για το` 21, με το σπονδυλωτό έργο αφιερωμένο τις ηρωικές μορφές της προεπαναστατικής και μεταπαναστατικής περιόδου που έδρασαν στην Βοιωτία, .όπως και το αντίγραφο του πλοίου του Λάμπρου Κατσώνη, μια δωρεά του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς. 

Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Διοικητήριο Βοιωτίας και προχώρησαν σε μια σύντομη σύσκεψη, στην οπία συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστας Μπακομήτρος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Π.Ε. Βοιωτίας κκ. Γιάννης Περγαντάς και Σπύρος Νικολάου.

 



Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα θεσμικά και αναπτυξιακά, οι προτάσεις της Περιφέρειας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, καθώς τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, μέσω του ειδικού προγράμματος ανασυγκρότησης που έχει ανακοινωθεί για την περιοχή.

 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ανέπτυξε τον τρόπο που η περιοχή μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό προορισμό στον άξονα του αθλητισμού, του πολιτισμού και του θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και με την αξιοποίηση του πρωτογενούς, του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα. 

Ξεχωριστή μνεία έγινε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών και στις προτάσεις της Περιφέρειας, οι οποίες εκτείνονται σε ένα μεγάλο εύρος –από τις υποδομές και τα αντιπλημμυρικά έργα μέχρι τις αστικές αναζωογονήσεις– και φιλοδοξούν να αλλάξουν την όψη των τοπικών κοινωνιών, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πολίτη. 

 Από την πλευρά του, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός έκανε λόγο για μία επίσκεψη με πολύ μεγάλη ουσία και έναν υψηλότατο συμβολισμό, με αφορμή και την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.



Η επίσκεψή τους ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων εθιμοτυπίας, με τον κ. Σπανό να προσφέρει την κα Αγγελοπούλου ένα αντίγραφο από το νόμισμα του «Κοινού των Βοιωτών», το έμβλημα της Π.Ε. Βοιωτίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών  και την κα Παπαθωμά να προσφέρει στον κ. Πέτσα το φωτογραφικό ιστορικό λεύκωμα «Κωπαϊδα, το σήμερα του παρελθόντος» του Αντώνη Μαζαράκη, ένα βιβλίο που αναφέρεται αναλυτικά το πρώτο έργο ΣΔΙΤ που έγινε στο νέο ελληνικό κράτος, και το οποίο σήμερα είναι στη διαχείριση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: