Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2021 : 2ήμερο Επετειακών Εκδηλώσεων* στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων - Συναυλία τιμής και μνήμης από τις Πλειάδες το Σάββατο στην Πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Υψηλάντη

 


Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη και οργανώνει 2ήμερο επετειακών εκδηλώσεων για την κορύφωση του Αγώνα για Ανεξαρτησία με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό για τη «Μάχη της Πέτρας».

 Ειδικότερα, το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ. στην Πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Υψηλάντη, με ελεύθερη είσοδο, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Υψηλάντη του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υψηλάντη θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά τιμής και μνήμης για τα 200 χρόνια από την «Μάχη της Πέτρας» (12/9/1829) με τίτλο:

«Η Γυναικεία Χορωδία Λιβαδειάς «Πλειάδες» τραγουδά για την Ελλάδα».



 


Ακολούθως, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 10.30 π.μ. στην Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Υψηλάντη Βοιωτίας, σε συνεργασία με το το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας & Νήσων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Τοπική Κοινότητα Υψηλάντη  του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, θα εορταστεί η 200ή επέτειος για τη «Μάχη της Πέτρας».

 


*Όλες οι  εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με περιορισμένο αριθμό ατόμων στις καταθέσεις στεφάνων για λόγους δημόσιας υγείας και πάντα υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: