Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2021 - Μουσική παράσταση "Μάνος Λοΐζος: όταν τα τραγούδια μιλάνε"

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021, ώρα 21:00

ΠΡΟΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΑΥΛΕΙΑΣ 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΘΕΡΗ

 «Το τραγούδι είναι όπλο στα χέρια του λαού» έχει πει ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μάνος Λοΐζος. Άραγε τι εννοούσε με εκείνη τη φράση;

Η ερευνήτρια, σκηνοθέτης και ηθοποιός Κωνσταντίνα Γεωργαντά, μαζί με τον Δημήτρη Σιδηρά στην ενορχήστρωση παρουσιάζουν την παράσταση «Μάνος Λοΐζος: Όταν τα τραγούδια μιλάνε» εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, με συντελεστές από τη Βοιωτία και τη Φωκίδα.

Η παράσταση είναι ένα ταξίδι από την Αίγυπτο στην Ελλάδα, από το Brooklyn στην Αθήνα, από τον Χατζιδάκι στον Θεοδωράκη και ανάμεσα τους ο Μάνος Λοΐζος να συνδέει με τη μουσική και τις ιδέες του την παγκόσμια ιστορία με τον ελληνικό πολιτισμό.

Αφηγήσεις, μουσική και προβολές ντοκιμαντέρ, συνθέτουν, μία βιωματική παράσταση βασισμένη στο όραμα του Μάνου Λοΐζου: Την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία.

Η παράσταση αναδεικνύει τη διαχρονικότητα του έργου του Μάνου Λοίζου και αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι μπορεί να φεύγουν νωρίς, όμως οι ιδέες τους μένουν και ωριμάζουν μαζί με την ανθρώπινη συνείδηση.

 

Έρευνα, σενάριο, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Γεωργαντά

Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σιδηράς

Συντελεστές:
Λέφερης Γιάννης (τραγούδι), Γεωργαντά Κωνσταντίνα (τραγούδι-αφήγηση),Σιδηράς Δημήτρης (μπουζούκι), ΣύροςΑνδρέας (κρουστά), Πανουργιάς Σπύρος (κιθάρα),Φλώρος Στάθης (μπουζούκι), Ζωγράφος Δημήτρης (πιάνο),Ρακοπούλου Ευαγγελία (φλάουτο),Τσάρας Ηλίας (μπουζούκι)

 

Συμμετέχουν:
H Χορωδία Δαύλειας (Μαέστρος: Δημήτρης Καρούζος)

Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Δήμου Λεβαδέων (Διευθύνει ο συνθέτης – αρχιμουσικός Γιώργος Κοσμίδης).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: