Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Ξηρονομαίων - Στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου η ετήσια πανήγυρη

Την τελευταία εκδήλωση στις 7 του Σεπτέμβρη 2019, παραμονή της πανήγυρης του χωριού, το ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, πραγματοποιεί ο Σύλλογος των Ξηρονομαίων στην πλατεία της Εκκλησίας (στο γήπεδο τέννις).  Η ζωντανή δημοτική ορχήστρα θα σημάνει το τέλος, τον επίλογο των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε για τα σαραντάχρονα του Συλλόγου.

Στις 8 Ιουνίου 2019 ξεκίνησε στον Ιερό Ναό Ξηρονομής, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, με την επιμνημόσυνη δέηση για τα μέλη του Συλλόγου που δεν υπάρχουν στη ζωή και την υπέρ υγείας αρτοκλασία για εκείνους που συνέχισαν τη δραστηριότητα του συλλόγου και είναι ανάμεσά μας.
Η δεύτερη εκδήλωση έγινε στις 12 Ιουλίου 2019, αφιερωμένη στους νέους, από το συγκρότημα Active Member, που κυριολεκτικά αγκάλιασαν, μάγεψαν με την εμφάνισή τους.
Στα μέσα του καλοκαιριού, στις 14 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκδήλωση "Στους δρόμους της παράδοσης", συμμετέχοντας οι χορευτικές ομάδες σε χορούς από όλη την Ελλάδας :
·       των νέων του χωριού
·       της Ξηρονομής - Καπαρελλίου - Θεσπιών
·       του συνδέσμου αεροπορικών εταιρειών
καθώς επίσης η Χορωδία Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων. Μια συναρπαστική βραδιά, δεμένη με την παράδοση και την υπέροχη αρμονία των επιλεγμένων τραγουδιών. Παράλληλα υπήρξε έκθεση τοπικών προϊόντων  από παραγωγούς της περιοχής μας στην κεντρική πλατεία.


Στις 30 Αυγούστου 2019, στην κεντρική πλατεία, η θεατρική σκηνή του Συλλόγου των Ξηρονομαίων - παιδιά του χωριού - στα πλαίσια των σαραντάχρονων,  για έκτη συνεχόμενη χρονιά παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση "Οίκος Ενοχής" των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου. Παράσταση επίκαιρη, κωμωδία που ζέστανε τον κόσμο από το γέλιο και παράλληλα προβλημάτισε για το πώς μπορείς να βγάλεις μαύρο χρήμα και από το τίποτα να παρουσιάσεις ένα τίποτα.

                                                          Το Δ.Σ Συλλόγου 


Δεν υπάρχουν σχόλια: