Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

«Εξοικονομώ ΙΙ»: Εξαντλήθηκαν άμεσα οι πόροι σε Στερεά Ελλάδα-Βόρειο Αιγαίο

Tαχύτατα, σε διάστημα περίπου μιας ώρας, όπως και χθες στην Πελοπόννησο, εξαντλήθηκαν το πρωί οι διατιθέμενοι πόροι για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων. Από τις 10:00 που άνοιξε, υποβλήθηκαν 1.053 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 13,2 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 2.102 αιτήσεις.
Και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι πόροι εξαντλήθηκαν σε διάστημα περίπου δύο ωρών. Υποβλήθηκαν 450 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά καταχωρήθηκαν 741 αιτήσεις.
Για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων μέχρι τις 12:00 σήμερα είχαν υποβληθεί 289 αιτήσεις και είχαν δεσμευθεί περίπου 3,3 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισμού περίπου 6,2 εκατ. ευρώ. Η πλατφόρμα για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι εξαντλήσεως του προβλεπόμενου προϋπολογισμού.
Για τις υπόλοιπες περιφέρειες, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων διαμορφώνονται ως εξής:
  • Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική
  • Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο
  • Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία.
Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: