Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και μαθητριών από Σχολεία της πόλης και Αθλητικούς Συλλόγους η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στη Λιβαδειά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και μαθητριών από Σχολεία της πόλης και   Αθλητικούς Συλλόγους, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους πραγματοποιήθηκε χθες στη Λιβαδειά η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Λεβαδέων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Οι συμμετέχοντες διέσχισαν την πόλη της Λιβαδειάς ξεκινώντας από τις Πηγές της Κρύας έως την Πλατεία Συνοικισμού και επέστρεψαν, στην Κρύα μεταδίδοντας το μήνυμα για την προώθηση και ανάπτυξη δύο πανανθρώπινων αξιών ζωής, την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά ιστών και οργάνων σώματος.




Μαζί με τους συμμετέχοντες λαμπαδηδρόμους σε όλη τη διαδρομή ήταν και ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ως χειρουργός ιατρός για την ανάγκη ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλει το μήνυμα ότι ο Δήμος Λεβαδέων στέκεται πάντα αρωγός στις εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα εθελοντισμού.
Πρώτοι λαμπαδηδρόμοι της “Φλόγας της Αγάπης” ήταν οι αθλητές των Special Olympics Hellas Λιβαδειάς δίνοντας και αυτοί το μήνυμά τους για την πολύτιμη αξία του εθελοντισμού.
Στην επιστροφή τους στις Πηγές της Κρύας, τόσο οι λαμπαδηδρόμοι όσο και οι συμμετέχοντες πολίτες απόλαυσαν τους μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς σε μια παράσταση μουσικής και τραγουδιού.
Σημαντική ήταν η συμβολή της ιατρού – αιματολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Αργυρώ Γερασίμου, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, τα χαμηλά αποθέματα αίματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας και τους προέτρεψε να προσφέρουν ένα δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό υπογραμμίζοντας την ανάγκη της εθελοντικής αιμοδοσίας και απένειμε αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στη χθεσινή λαμπαδηδρομία το 2ο, 3ο, 4ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, το 1ο και 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς, τους αθλητές των Special Olympics Hellas Λιβαδειάς, τον Αθλητικό Κολυμβητικό Σύλλογο Λιβαδειάς, τους Αθλητικούς Συλλόγους “Διόσκουροι”, “Αθλητικό Σύλλογο Λιβαδειάς Μπιακής Team”, “Dragons Club” και τους ποδηλάτες συνοδούς.  Επίσης, ευχαριστούμε το Φιλανθρωπικό Σωματείο – Γηροκομείο “Εστία Μητέρας”, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Λιβαδειάς, την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Βοιωτίας, το Σύλλογο Μικρασιατών Βοιωτίας για την πολύτιμη στήριξή τους.
Τέλος, ευχαριστούμε την Τροχαία Λιβαδειάς που μερίμνησε για την ασφαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας.   








Δεν υπάρχουν σχόλια: