Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Το ΛτΕ Παράρτημα Θηβών στο19ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΛτΕ - Η σκυτάλη στην Καλαμάτα για τη διοργάνωση του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου το 2021



Πρόκειται για ένα συνέδριο που διεξάγεται ανά δυο έτη και πλέον αποτελεί έναν θεσμό, δημιουργώντας σύσφιξη των δεσμών που χαρακτηρίζουν τη «λυκειακή» οικογένεια. Η φετινή διοργάνωση του 19ου Συνεδρίου του ΛτΕ διεξήχθη το διάστημα 19-22 Σεπτεμβρίου στην πόλη του Βόλου από το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου και είχε διεθνή χαρακτήρα, με τη συμμετοχή εκτός των εγχώριων Παραρτημάτων, γραφείων του Λυκείου των Ελληνίδων που εδρεύουν σε χώρες του εξωτερικού.
 Συμμετείχαν συνολικά πάνω από 350 σύνεδροι, έγκριτοι εισηγητές, ενώ υπήρχε και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
Το θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν «Ελληνικές φορεσιές και σύγχρονη μόδα: διάλογοι, ταυτίσεις και αντιπαραθέσεις», στη βάση του γεγονότος, ότι το παραδοσιακό ένδυμα πρωταγωνιστεί δυναμικά στη διαδικασία ζύμωσης του μοντέρνου και μεταμοντέρνου ενδυματολογικού πολιτισμού, εμπνέοντας και τροφοδοτώντας όχι μόνο την ελληνική αλλά και την διεθνή μόδα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2021, στην Καλαμάτα όπου το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας θα διοργανώσει το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο των ΛτΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: