Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Γνωρίσετε καλύτερα τον Ορχομένιο Αστονόμο κ. Γιάννη Τσάπρα μέσα από το TEDx Chalkida 2019 και ακούστε τι μελετά στα ξένα του βρίσκεται !


Ανήκει στην κατηγορία των Ελλήνων επιστημόνων που βγήκε στο εξωτερικό για σπουδές κι` έμεινε εκεί! Ανήκει στη νέα γενιά των Ελλήνων που αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του και να κάνει καριέρα σε μια άλλη χώρα (σσ. Γερμανία) , όπου πλέον μένει μόνιμα. Το ιδιαίτερο στοιχείο, ωστόσο, για εμάς είναι πως ο Αστρονόμος κ. Γιάννης Τσάπρας, γιος του Χημικού κ. Κώστα Τσάπρα, έλκει την καταγωγή του από τον Ορχομενό!
 






Το φετινό TEDx Chalkida 2019 τον επέλεξε να είναι φέτος ένας από τους ομιλητές αυτούς  του ιδιαίτερου event που γίνεται για 3η φορά στην Περιφέρειά μας, ανάμεσα σε πολλά ακόμη πρόσωπα, Έλληνες και Ελληνίδες, που έχουν κάτι ιδιαίτερο να μας πουν.
Ο δικός μας ομιλητής - θυμίζουμε - συμμετέχει σε μια διεθνή ερευνητική ομάδα,  η οποία ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός κοντινού πιθανά κατοικήσιμου πλανήτη, ο οποίος θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή και είναι αρκετά κοντά για την αποστολή διαστημικών αποστολών. Στην ομάδα συμμετείχαν 31 επιστήμονες από 8 χώρες και μεταξύ της πολυπληθούς ομάδας που συμμετείχε στην έρευνα  είναι και ο αστρονόμος κ. Γιάννης Τσάπρας, από το Κέντρο Αστρονομίας της Χαϊδελβέργης.
Το Σάββατο, λοιπόν, στη Χαλκίδα ανάμεσα στους ακροατές και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ένας νέος αυτοδιοικητικός που απόλαυσε την φετινή διοργάνωση, σχολιάζοντάς την μέσα από τα social media ως εξής:


Ακούστε τον κ. Γιάννη Τσάπρα στην ομιλία του με άπταιστα αγγλικά από το 1.38… και μετά!
 
Ο κ. Φάνης Σπανός συγχαίρει τον Ορχομένιο Αστροφυσικό κ. Γιάννη Τσάπρα
που συμμετείχε στο 3ο TEDx Chalkida 2019 

Συγχαρητήρια για τη φετινή διοργάνωση και στον κ. Χρήστο Κιούση για την παρουσίαση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: