Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Φάνης Σπανός: «Η ίδρυση του κέντρου στον Καραβόμυλο αναστέλλεται επ’ αόριστον»


Στη Λαμία, σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός προέβη σε επίσημη ενημέρωση όσον αφορά την εξέλιξη του προσφυγικού ζητήματος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα για την σχεδιαζόμενη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στον Καραβόμυλο Στυλίδας.

«Το τελευταίο διάστημα, όπως γνωρίζουμε όλοι από την εθνική επικαιρότητα, βρίσκεται σε νέα έξαρση το προσφυγικό ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερωθήκαμε πρόσφατα για το σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει κέντρο προσωρινής διαμονής προσφύγων σε παλιά στρατιωτική εγκατάσταση, στον Καραβόμυλο Στυλίδας.
Σε αυτό το σχεδιασμό, όλοι οι τοπικοί φορείς εγείραμε ενστάσεις ως προς τα χαρακτηριστικά  και την καταλληλότητα του χώρου τις οποίες εκθέσαμε στο  Υπουργείο και ταυτόχρονα δηλώσαμε πρόθυμοι να συνδράμουμε στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων.
Σήμερα, με βάση την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενόψει μιας νέας συνολικής διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, η ίδρυση του κέντρου στον Καραβόμυλο αναστέλλεται επ’ αόριστον.
Η απόφαση αυτή ελήφθη στην τελευταία σχετική συνεδρίαση του Υπουργείου.
Γνωρίζετε ότι όλο αυτό το διάστημα κρατήσαμε χαμηλούς τόνους και δεν επιδιώξαμε να παρουσιάσουμε το σχέδιο του Καραβόμυλου ως κάτι το καταστροφικό. Στην ίδια λογική, δεν επιθυμώ να δώσω στη σημερινή ανακοίνωση πανηγυρικό χαρακτήρα.
Όμως, θεωρώ θετικό ότι ελήφθησαν σοβαρά υπόψη οι προβληματισμοί μας, όπως φάνηκε από τη νέα εξέλιξη.
Μιλώντας ευρύτερα, το προσφυγικό ζήτημα παραμένει σαφώς ανοιχτό και μεγεθύνεται. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε να είμαστε ενήμεροι και ενεργά παρόντες στον όποιο μελλοντικό σχεδιασμό».



Δεν υπάρχουν σχόλια: