Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Γ. Αναστασίου

Την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων  Γιώργος Αναστασίου συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Ανδρέα Χατζησταμάτη και Αναστάσιο Καμούτση, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.



Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες που διαβιούν οι πρόσφυγες, να συνομιλήσει μαζί τους και να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, των ΜΚΟ αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί- μέσω κοινωφελών προγραμμάτων- για τη λειτουργία της Δομής .

Ειδικότερα, ο  Δήμαρχος ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τον αριθμό των διαβιούντων, τις παροχές, τον τρόπο εγγραφής προσφύγων και μεταναστών στη Δομή, τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν. Εστίασε δε τις ερωτήσεις του στο ζήτημα των εμβολιασμών των ενήλικων και κυρίως των ανήλικων προσφύγων και μεταναστών.

Κατόπιν της ανωτέρω επίσκεψης, ο  Δήμαρχος πρόκειται να προβεί σε έγγραφη ενημέρωση του αρμόδιου υπουργού για τη Μεταναστευτική Πολιτική στο Υπ. Προστ. του Πολίτη και να ζητήσει δια ζώσης συνάντηση μαζί του για να συζητηθούν οι δυσλειτουργίες της Δομής.

«Θυμίζουμε ότι εν λόγω Δομή λειτούργησε στη Θήβα το 2017 με ευθύνη του τότε αρμόδιου Υπουργείου ενώ ο Δήμος είχε συμβάλει στην εύρεση χώρου,  με την προϋπόθεση όμως ότι αυτή θα είναι προσωρινή και ότι θα λειτουργεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες, εξυπηρετώντας συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων. Προκειμένου, λοιπόν, να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της και να βελτιωθούν οι συνθήκες  διαβίωσης για τους διαμένοντες, στο πλαίσιο και της προστασίας  της υγείας και της φιλήσυχης ζωής των Θηβαίων, ο Δήμος θα παρακολουθεί και θα ενημερώνεται συνεχώς για τη λειτουργία της Δομής και αν απαιτείται, θα παρεμβαίνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του» αναφέρεται σε δελτίο τύπου από το Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: