Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Δήλωση υποψηφιότητας για την Προεδρία της ΚΕΔΕ του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

Οι εποχές αλλάζουν, οι ανάγκες μας αλλάζουν, οι Δήμοι μας αλλάζουν. Εμείς δεν μπορούμε να μένουμε στάσιμοι.Πολύ περισσότερο… να γυρίσουμε πίσω. Ήρθε η ώρα η αυτοδιοίκηση να φύγει μπροστά, να πάρει πρωτοβουλίες και να αλλάξει τα δεδομένα.
Η μετάβαση σε μία νέα, ψηφιακή εποχή απαιτεί την άμεση συμμετοχή των Δήμων, οργανωμένα, με προτάσεις και πρωτοβουλίες για ένα πιο αποτελεσματικό και επιτέλους αποκεντρωμένο Δημόσιο. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα και να βάλουμε τους Δήμους μας μπροστά στην αλλαγή που έρχεται, με δεδομένο πως η πολιτική συγκυρία φέρνει στο πλευρό μας ανθρώπους με γνώση και διάθεση να κάνουν τομές στο κράτος, μακριά από ιδεοληψίες και αποτυχημένα μοντέλα διοίκησης.
Τώρα είναι μία μοναδική ευκαιρία να φροντίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών μας αλλά παράλληλα να μιλήσουμε για ανάπτυξη και απασχόληση, να συνεργαστούμε με τους παραγωγικούς φορείς των περιοχών μας για έναν κοινό σκοπό.
Να στραφούμε και πάλι προς το περιβάλλον, να κινητοποιήσουμε τους Δημότες μας να ανακυκλώσουν περισσότερο, να αναζητήσουμε προγράμματα για την παραγωγή καθαρής ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση.
Να κάνουμε την καινοτομία, τρόπο ζωής. Να βάλουμε την τεχνολογία στους Δήμους απλοποιώντας διαδικασίες, μειώνοντας κόστη, βελτιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε.
Να φέρουμε και πάλι τους Δήμους μας στη θέση που τους αρμόζει, με σύγχρονες υποδομές, σοβαρούς, δυνατούς, ασφαλείς. Δήμους που θα βρεθούν ακόμη πιο κοντά στους Δημότες, λειτουργώντας άμεσα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη τους, πείθοντάς τους έτσι να νοιαστούν λίγο παραπάνω για την πόλη, τη γειτονιά, το χωριό τους.
Να διεκδικήσουμε το δικό μας ζωτικό χώρο στη δημόσια διοίκηση με νομοθετική και οικονομική αυτοτέλεια, με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον Α’ βαθμό, με σχέσεις ισορροπίας και αμοιβαίου σεβασμού σε σχέση με τον Β´ βαθμό και την Κεντρική Διοίκηση.
Να συνεργαστούμε και να διορθώσουμε τα φαινόμενα παραλυσίας που ο τελευταίος εκλογικός νόμος έφερε στην αυτοδιοίκηση, με έναν νέο, πιο… λογικό νόμο.
Με τις σκέψεις αυτές και έχοντας μιλήσει τους τελευταίους μήνες με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, πήρα την απόφαση να διεκδικήσω την προεδρία της ΚΕΔΕ, του κορυφαίου συνδικαλιστικού μας οργάνου, στις προσεχείς εκλογές, πλαισιωμένος από μία δυνατή αυτοδιοικητική ομάδα.
Κοινό μας στοιχείο ο αλληλοσεβασμός και το πάθος μας να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά και ανθρώπινα τους τόπους μας, εκσυγχρονίζοντας την δημόσια διοίκηση προς όφελος των συμπολιτών μας.
Για την νέα αυτοδιοικητική οικογένεια που δημιουργήσαμε δεν υπάρχουν διακρίσεις. Δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι συνάδελφοι, μικροί και μεγάλοι δήμοι, κεντρικοί και περιφερειακοί. Στον αγώνα για μια σύγχρονη και αποτελεσματική αυτοδιοίκηση σκοπεύουμε να είμαστε μια γροθιά, ενωμένοι, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες παθογένειες του παρελθόντος.
Την τελευταία 5ετία η ΚΕΔΕ έκανε τομές. Οι Δήμοι μπήκαν στο κάδρο και η άποψή τους λογίζεται πλέον ως σημαντική, κεκτημένο που δεν πρέπει να χαθεί. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έγινε από το «Κίνημα Ανατροπής» του Γιώργου Πατούλη, να την υποστηρίξουμε και να την επεκτείνουμε.
Η λύση είναι η σύμπραξη και συνεργασία και των 332 Δήμων. Να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές, να κινηθούμε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά που χρωστάμε στους Δημότες μας.Στη προσπάθεια αυτή πρέπει να είμαστε όλοι διαθέσιμοι, επανεκκινώντας την αυτοδιοίκηση, περνώντας την στην επόμενη ημέρα.
Ζητούμε λοιπόν τη στήριξή σας προκειμένου να φτιάξουμε αυτό το κοινό μέτωπο. Απέναντί μας δεν έχουμε καμία κυβέρνηση και κανέναν άλλο αυτοδιοικητικό συνδυασμό, παρά μόνο τα προβλήματα των Δήμων μας και στόχοςμας είναι η ανεύρεση σύγχρονων τρόπων και εργαλείων για να τα επιλύσουμε. Προκειμένου να τα το πετύχουμε, θα μιλήσουμε, θα προτείνουμε αλλά δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε και να διεκδικήσουμε.
Το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε κοντά σε Δήμους όλης της Ελλάδας για να ανταλλάξουμε απόψεις, να βρούμε λύσεις, να χαράξουμε κοινές πολιτικές.
Μαζί θα επανεκκινήσουμε τους Δήμους μας, το ενδιαφέρον των Δημοτών μας, και μαζί θαπετύχουμε!

Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων, μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: