Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Η ολοκλήρωση του αναδασμού Αγίου Δημητρίου κυριάρχησε στη συνάντηση της Δημάρχου Ορχομενού με τον Περιφερειάρχη - Εθιμοτυπική επίσκεψη και στον Πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η  δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη  συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο  Πρόδρομο Εμμανουηλίδη,  συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Στερεάς κ.Φάνη Σπανό στο γραφείο του, στην έδρα της περιφέρειας. Η δήμαρχος Ορχομενού ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στο νέο περιφερειάρχη για την πολύ κρίσιμη θητεία, που ακολουθεί και τον ενημέρωσε για την αγαστή συνεργασία της με την αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας  κ. Φανή Παπαθωμά,  όπου ήδη έχει πραγματοποιήσει ανάλογη συνάντηση.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και σε συνέχεια της συνάντησης με την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο που προωθεί στο δήμο. 

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τη δήμαρχο για έργα που είτε υλοποιούνται είτε βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης και χρηματοδοτούνται από την περιφέρεια Στερεάς,  καθώς και για έργα όπως ο αναδασμός του Αγίου Δημητρίου,  που καρκινοβατεί λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους.
 Ο κ. Σπανός επιβεβαίωσε τη θέληση για αγαστή συνεργασία με το δήμο Ορχομενού και δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε διευκόλυνση τόσο για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου της δημοτικής αρχής όσο και για το έργο του αναδασμού του Αγίου Δημητρίου που κρίνεται κομβικό για την αγροτικό πληθυσμό της περιοχής.


Συνάντηση και με τον κ. Σταύρο Μπένο...


Το εμβληματικό έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του Ορχομενού ήταν το αντικείμενο συνάντησης της δήμαρχου Ορχομενού Βούλας Καράλη και του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Πρόδρομου Εμμανουηλίδη, με τον πρόεδρο του σωματείου Διάζωμα κ.Σταύρο Μπένο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εγκάρδιο κλίμα με αμοιβαία τη δέσμευση για συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας του Δήμου με το σωματείο Διάζωμα.
Κύριος άξονας της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του σχεδίου δράσης της νέας δημοτικής αρχής για την ομαλή και απρόσκοπτη εξέλιξη των εργασιών στη βάση των μέχρι τώρα εξασφαλισμένων πόρων για την εκτέλεση του έργου.
Ο κ. Μπένος με την σειρά του, παρουσίασε  το πρόγραμμα Πολιτιστικής – Περιβαλλοντικής  διαδρομής στη Στερεά Ελλάδα με τίτλο «Τα Μονοπάτια της Ιστορίας – Διαδρομές Φύσης και Πολιτισμού»,  που σχεδιάζει και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και στο οποίο συμμετέχει ο Ορχομενός ως μία από τις 7 συνολικά κύριες διαδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: