Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτόματοι οι συμψηφισμοί χρεών και επιστροφών φόρου

Από την έντυπη έκδοση 
Του Γιώργου Κούρου
gkouros@naftemporiki.gr
«Φρένο» στις επιστροφές φόρου στους φορολογούμενους που, αν και τις δικαιούνται, έχουν μη ρυθμισμένες οφειλές προς την Εφορία βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται ουσιαστικά για τους αυτόματους συμψηφισμούς μη ρυθμισμένων χρεών που έκαναν «πρεμιέρα» χθες, οπότε και η ΑΑΔΕ ταχυδρόμησε τα πρώτα e-mails προς τους φορολογούμενους οφειλέτες, τους οποίους και ενημερώνει:
«ΘΕΜΑ: Αυτόματος Συμψηφισμός Χρέους
Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε αυτόματος συμψηφισμός χρεών σας (μη ρυθμισμένων) με ποσά επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ετών 2015-2019 ή/και με ποσά πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει σε τράπεζα και ήταν σε εκκρεμότητα στη ΔΟΥ σας. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής σας από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή στο TAXISnet (www.aade.gr)».
Ουσιαστικά με την εν λόγω κίνηση η ΑΑΔΕ «μπλοκάρει» τις επιστροφές φόρου που τυχόν έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα πρέπει έως το τέλος του τρέχοντος μηνός να πληρώσουν και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα είναι και οι πρώτοι που θα λάβουν το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ, με το οποίο θα ενημερώνονται ότι έγινε ο συμψηφισμός της οφειλής τους με την επιστροφή που τυχόν δικαιούνται. Διαβάστε αναλυτικά στο https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1518023/automatoi-oi-sumpsifismoi-xreon-kai-epistrofon-forou

Δεν υπάρχουν σχόλια: