Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετάσχει στην 26η Διεθνή Έκθεση Οίνων - Ποτών PROWEIN 2020


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόκειται να συμμετάσχει στην 26η Διεθνή Έκθεση Οίνων - Ποτών PROWEIN 2020, που διοργανώνεται στο Ντίσελντορφ, στην Γερμανία. 
Για τους Έλληνες οινοποιούς, η Διεθνής Έκθεση Prowein έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Γερμανία απορροφά, αναλόγως της χρονιάς, από το 39% έως και το 50% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνων.
Το 2019, η Ελληνική Συμμετοχή έδωσε δυναμικά το παρόν και στο Εθνικό Περίπτερο που οργάνωσε το Enterprise Greece φιλοξενήθηκε μεταξύ άλλων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Enterprise Greece, προκειμένου να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα και αλλά και η προβολή του ελληνικού περιπτέρου στην έκθεση, προγραμματίζονται πέρα από την λειτουργία εθνικού wine bar και μια σειρά προωθητικών ενεργειών πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς προώθησης του Ελληνικού οίνου.
Το εθνικό περίπτερο, το οποίο θα φιλοξενήσει την πλειονότητα των Ελλήνων οινοποιών, θα βρίσκεται στο Hall 17 μαζί με την Αυστρία και δίπλα από την Ιταλία (Hall 16). Για την καλύτερη προβολή της εθνικής συμμετοχής θα υπάρχει επιπλέον σήμανση σε κεντρικά σημεία του χώρου.
Έχει εξασφαλιστεί χώρος στο Hall 13/Organic World για όσους εκθέτες επιθυμούν να εκθέσουν τα βιολογικά κρασιά τους. Στο χώρο αυτό η κατασκευή των περιπτέρων γίνεται από την ίδια την έκθεση, η οποία προσφέρει ένα μοντέρνο και λειτουργικό περίπτερο περίπου 4 τ.μ. με ξεχωριστή αποθήκη, κοινή με άλλους εκθέτες.
Η επιτυχημένη λειτουργία του ειδικού χώρου προβολής των ελληνικών αποσταγμάτων (Spirits Bar) στο Hall12/Spirits, θα συνεχιστεί και το 2020. Στόχος είναι η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή και η εδραίωση των ελληνικών αλκοολούχων ποτών.
Ο Εnterprise Greece προτίθεται να εξασφαλίσει χώρο και στο Hall 7, όπου εκθέτες με καινοτόμα οινοπνευματώδη προϊόντα όπως craft spirits, craft beer και cider (μηλίτης κλπ) έχουν πλέον το δικό τους χώρο.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καλύψει το 40% του κόστους συμμετοχής στην έκθεση, κάτι που σημαίνει πως το κόστος ανά τ.μ. με το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα ανέρχεται για τον κάθε εκθέτη στα 288/m2 συν Φ.Π.Α. και το μέγιστο όριο είναι τα 10m2*
*Επειδή οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες, για το μέγεθος και την θέση του περιπτέρου της εταιρείας γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον φορέα Enterprise Greece. | Το ποσοστό επιδότησης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν αφορά τις εταιρείες που  συμμετέχουν στην έκθεση με οποιοδήποτε άλλο επιδοτούμενο πρόγραμμα.
Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται:
-        Ενοίκιο χώρου
-        Κατασκευή και βασικός εξοπλισμός stand, στα οποία περιλαμβάνεται και ένα ψυγείο για κάθε εκθέτη
-        Τον καθαρισμό του περιπτέρου με βοηθητικό προσωπικό
-        Την μεταφορά, ασφάλιση και εκτελωνισμό των εκθεμάτων (δεν περιλαμβάνεται και δεν θα γίνει επιστροφή εκθεμάτων στην Ελλάδα)
-        Τις τεχνικές δαπάνες του περιπτέρου
-        Τις δαπάνες της εκθεσιακής λειτουργίας (ποτήρια, πτυελοδοχεία, εμφιαλωμένο νερό, ψωμί, καφές, πάγος, σαμπανιέρες)
-        Την επάνδρωση του περιπτέρου με βοηθητικό προσωπικό
-        Καταχώρηση στον έντυπο κατάλογο του Enterprise Greece για την ελληνική συμμετοχή
-        Τις δραστηριότητες προβολής της ελληνικής συμμετοχής
Το κόστος δημοσιοποίησης - Registration & Media Fee ανέρχεται στα 170€ συν Φ.Π.Α. το οποίο επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου τον εκθέτη.
Τα εισιτήρια μετάβασης, η διαμονή και διατροφή επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον εκθέτη.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο και όχι αργότερα από τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής προς το Enterprise Greece (αποστολή στο e-mail: info@kye.com.gr & f.zogopoulou@enterprisegreece.gov.gr)
Σε περίπτωση που επιθυμείτε διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το γραφείο της κεντρικής δομής ΚΥΕ στο τηλέφωνο 2231030190.
Στον επισυναπτόμενο κανονισμό συμμετοχής δίνεται όλη η πληροφόρηση σχετικά με τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής και τους όρους για την παραλαβή εκθεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: