Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Τη λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου και Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην πόλη της Λιβαδειάς ζητά ο Δήμαρχος από τον αρμόδιο Υπουργό

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας απέστειλε χθες επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση στην οποία αναλύει τους επιτακτικούς λόγους για την ανάγκη οργανικής λειτουργίας Κέντρου Ελέγχου και Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην πόλη της Λιβαδειάς, καθώς και τα προβλήματα που προκαλούνται από την αναστολή λειτουργίας της Επιτροπής του ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά από τα τέλη Μαΐου 2019 στους πολίτες με προβλήματα αναπηρίας των Δήμων Λεβαδέων, Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και Ορχομενού που εξυπηρετούνταν στη Λιβαδειά.
Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Λεβαδέων συνταυτίζεται με αυτή του Δημάρχου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας για τη διεκδίκηση μόνιμης λειτουργίας της ιατρικής Επιτροπής  ΚΕΠΑ στην πόλη της Λιβαδειάς, καθώς με αυτό τον τρόπο μειώνεται η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία, το κόστος μετακίνησης τους, καθώς και ο χρόνος αναμονής για την χορήγηση βεβαίωσης αναπηρίας.
Σημειώνεται ότι οι συμπολίτες μας από τους εξυπηρετούμενους Δήμους υπόκεινται σε αυτή την ταλαιπωρία, καθώς υπήρξε σημαντική ολιγωρία στη διεκδίκηση παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και ειδικά των ΑμεΑ από το τέλος Μαΐου 2019 που συνεδρίασε τελευταία φορά η Επιτροπή ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών και δεσμεύεται ότι σε συνεργασία τους Δημάρχους των όμορων Δήμων Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και Ορχομενού, καθώς και με την αρωγή των συναρμόδιων Υπηρεσιών θα διεκδικήσουν την λειτουργία ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά για να τεθεί τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: