Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Δράση από τα παιδιά για τα παιδιά: Μια πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ορχομενού



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ορχομενού σε ειδική εκδήλωση στον ανακαινισμένο χώρο των πέτρινων κτιρίων του παλιού Οργανισμού Κωπαίδας όπου και λειτουργεί, συγκέντρωσε σχολικά είδη για τα παιδιά των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, σε μία προσπάθεια να ανατρέψει κάθε ίχνος ανισότητας μεταξύ των παιδιών του Δήμου.
Φορείς, επιχειρήσεις, απλοί πολίτες και κυρίως τα παιδιά συνεισέφεραν στην πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ορχομενού τσάντες, κασετίνες, είδη γραφικής ύλης και χαρτικά σε καλή κατάσταση για τις οικογένειες «θύματα» της οικονομικής κρίσης και των συγκυριών καθώς και για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη,  ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Γαλάνης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Γιάννης Νταβαλούμης, οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των δύο δημοτικών σχολείων Ορχομενού και τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση.



Στο πλαίσιο της πρωτοβουλία η δήμαρχος Ορχομενού έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Μαζί μπορούμε να αντιδράσουμε και να αλλάξουμε την πορεία του δήμου Ορχομενού για τα παιδιά μας, ξεκινώντας από τα παιδιά μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες, πολλές  παρόμοιες δράσεις με τη συμμετοχή κυρίως των παιδιών, καθώς ο εθελοντισμός αποτελεί το μέσο για την επίτευξη του βασικού στόχου αυτής της δημοτικής αρχής. Να αλλάξει η νοοτροπία όλων μας σε θέματα περιβάλλοντος  και αλληλεγγύης» .


Δεν υπάρχουν σχόλια: