Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Πως «είδε» τα… «μέτρα Παπανδρέου» ο Πρόεδρος του ΕΣΛ


Κώστας Παπασπύρου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
«Το «ταμείον είναι μείον», τα μέτρα που πήρατε ίσως μπορούσαν να αποδώσουν σε άλλες εποχές και κάτω από συνθήκες υγιούς εμπορίου δυστυχώς για όλους μας»

Σχολιάζοντας τα πολύ σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάςκ. Κώστας Παπασπύρου δήλωσε σχετικά:
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Πρωθυπουργός δυστυχώς για το Ελληνικό εμπόριο οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια : Στην μείωση της κατανάλωσης, στην συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης και την οικονομία σε βαθειά ύφεση.
Και όλα αυτά ενώ δεν έχουν υπάρξει ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα αντιμετώπιζαν με αποτελεσματικότητα προβλήματα όπως : Το παρεμπόριο, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η αντιμετώπιση της ανεργίας κ.λ.π. Πρόκειται δηλαδή για μια μονόπλευρη παρέμβαση φοροεισπρακτικού χαρακτήρα χωρίς την παραμικρή αναπτυξιακή προοπτική που δεν λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα της αγοράς. Κύριε Πρωθυπουργέ
Το «ταμείον είναι μείον», τα μέτρα που πήρατε ίσως μπορούσαν να αποδώσουν σε άλλες εποχές και κάτω από συνθήκες υγιούς εμπορίου δυστυχώς για όλους μας
«ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»
κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κώστας Παπασπύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: