Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

'Ανοιξε" η Έκθεση φωτογραφίας στην Κεντρική πλατεία Λιβαδειάς


Έως και τις 5 Απριλίου 2010 με έμπνευση το μοντέλο χρωμάτων RGB

Σε εξέλιξη είναι από το Σαββατοκύριακο και έως τις 5 Απριλίου 2010 η φωτογραφική ομάδα mirrorfoto διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα R G B στη κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς. Το μοντέλο χρωμάτων RGB είναι ένα πρόσθετο μοντέλο χρωμάτων τα οποία κόκκινο, πράσινο και μπλε προστίθενται μαζί με διάφορους τρόπους για να αναπαράγουν ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων. Το όνομα του μοντέλου προέρχεται από τα αρχικά των τριών πρόσθετων πρωτογενών χρωμάτων, κόκκινο, πράσινο και μπλε.


Ο κύριος σκοπός των χρωμάτων RGB είναι για την ανίχνευση, την εκπροσώπηση και εμφάνιση των εικόνων σε ηλεκτρονικά συστήματα, όπως τηλεοράσεις και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αν και έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε συμβατική φωτογραφία. Πριν από την ηλεκτρονική εποχή, το μοντέλο χρωμάτων RGB είχε ήδη μία στέρεα θεωρία πίσω από αυτό, που βασίζεται στην ανθρώπινη αντίληψη των χρωμάτων. Λίγα λόγια για την φωτογραφική ομάδα mirrorfotoΗ φωτογραφική ομάδα MIRRORFOTO δημιουργήθηκε το 2006 από μια παρέα φωτογράφων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που κοινό στόχο έχουν την έκφραση μέσα από την φωτογραφία, ενώνοντας τις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις τους, μεταμορφώνοντας το πραγματικό μέσα από το φωτογραφικό καρέ.Αν και έχει έδρα την Λιβαδειά, τα μέλη της ζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης, με αποτέλεσμα οι εργασίες τους να αποτελούν ένα «μωσαϊκό» με διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η εκτίμηση και η επιδίωξη της διαφορετικής άποψης είναι άλλωστε το κύριο συστατικό της mirrorfoto που πριν από περίπου ένα χρόνο, εξέδωσε και το πρώτο της φωτογραφικό λεύκωμα στις εβδομήντα σελίδες του οποίου αποτυπώνονται φωτογραφίες των μελών της ομάδας από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Η mirrorfoto έχει αναπτύξει αρκετές δραστηριότητες με στόχο τη φωτογραφική εξέλιξη των μελών της ομάδας αλλά και των φίλων της φωτογραφίας, συμμετέχοντας και διοργανώνοντας εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια φωτογραφίας, προσπαθώντας να δημιουργήσει το πλαίσιο στο οποίο θα είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων και εκφράσεων του προσωπικού λόγου των φωτογράφων.

Συμμετέχοντες στην έκθεση που θα γίνει στις 28 Μαρτίου 2010: Χουτζούμης Μπάμπης, Παπαγεωργίου Δημήτρης, Γεραντώνης Σπύρος, Κοροδήμος Νίκος, Μπαντούνας Σταύρος, Κυριάκος Σταύρος, Κεράστας Στέλιος, Σπίνος Παναγιώτης, Μπέκας, Ανδρέας, Μπαδήλας Κώστας και Πραγιάννης Παναγιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: