Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Απάντηση από την Αν. Διαμαντοπούλου για το ΣΔΕ Ν. Βοιωτίας πήρε ο Μ. Γιαννάκης


Στην Κοινοβουλευτική Αναφορά του βουλευτή Βοιωτίας Μιχάλη Γιαννάκη (φωτογραφία) και της Υπεύθυνης Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Παιδείας της ΝΔ κας Βοζεμπεργκ απάντησε η αρμόδια Υπουργός Παιδείας, Δια βίου μάθησης & Θρησκευμάτων σχετικά με τα αιτήματα του Συλλόγου Εκπαιδευομένων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού και εκτός έδρας τμήματος στη Θήβα. Στην αναφορά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των ΣΔΕ.

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης:
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: «Ομαλή Λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας»
Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας και στην επιστολή του Συλλόγου εκπαιδευόμενων και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού και εκτός έδρας Τμήματος στη Θήβα, την οποία κατέθεσαν ως αναφορά οι βουλευτές κ.κ.Μιχάλης Γιαννάκης και Ελίζα Βόζεμπεργκ, σας κάνουμε γνωστό τα ακόλουθα:
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας , Δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων παρέλαβε το Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. με πολλά και από χρόνια συσσωρευμένα προβλήματα οργάνωσης , λειτουργίας και οικονομικής διαχείρισης .
Απαιτείται νέα αντιμετώπιση των θεμάτων τα οποία αφορούν στα κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων τα οποία ουδέποτε θεσμοθετήθηκαν συγκροτημένα, παρά και τις αυστηρές συστάσεις της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου με την αριθμ. 1466/005/17-06-2008 Έκθεση Ελέγχου της.
Τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) σε ολόκληρη τη χώρα συμπεριλαμβανομένου και του Νομού Βοιωτίας λειτουργούν με τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Για την κάλυψη των κενών θέσεων που απέμειναν έχει ολοκληρωθεί ήδη η διαδικασία εκδίκασης των ενστάσεων, έχει γίνει η ανάρτηση των σχετικών πινάκων και επίκειται η σύναψη συμβάσεων με τους προκριθέντες ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μελετά με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα που αφορούν στα θέματα της Γενικής Γραμματείας Δια βίου Μάθησης και προχωρά στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: