Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Λύση για τον Οργανισμό Κωπαϊδας αναζήτησαν τοπικοί μας εκπρόσωποι με τους κυβερνητικούς παράγοντες


Συνάντηση με τον Υφυπουργό περιβάλλοντος - ενέργειας κ. Γιάννη Μανιάτη και την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή είχαν την Παρασκευή 19-3-2010 οι Βουλευτές του Νομού μας κ. Άρια Αγαστά και Βασιλική Τσόνογλου (για προσωπικούς λόγους δεν παρευρέθη ο κ. Βασίλης Τόγιας), συνοδευόμενοι από τον Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά τον Γραμματέα της Ν.Ε. κ. Γιώργο Σιδέρη και τον Διευθυντή του Οργανισμού Κωπαίδας κ. Σεραφείμ Λαμπριτζή, προκειμένου να συζητηθεί και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις οφειλές του Οργανισμού στην ΔΕΗ, και τον κίνδυνο να μην συνδεθούν τα αντλιοστάσια στην αρδευτική περίοδο.

Τόσο από τον κ. Μανιάτη όσο και από την κ. Μπατζελή έγινε κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος και υποσχέθηκαν την εξεύρεση τρόπου για την άμεση επίλυση του.
Παράλληλα συζητήθηκε το συνολικό πρόβλημα του Οργανισμού και η κα Μπατζελή ζήτησε άμεσο σχέδιο εξυγίανσης προκειμένου να βοηθηθεί ο Οργανισμός για όσο διάστημα λειτουργεί με την σημερινή του μορφή, μιας και προεκλογική μας δέσμευση ήταν η διάλυσή του και η ίδρυση ενός νέου Φορέα που θα λειτουργεί σε εντελώς διαφορετική βάση και θα συμβάλλει στην αξιοποίηση του Κωπαιδικού πεδίου και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών.
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε την αδιαφορία της Διορισμένης Διοίκησης του Οργανισμού η οποία άφησε (όπως άλλωστε συνέβη σε κάθε ταμείο) χρεωμένο τον Οργανισμό μόνο ως προς την ΔΕΗ με το ποσό των 1.200.000. ΕΥΡΩ και καλείται σήμερα η νέα Διεύθυνση μα βρει λύσεις.
Η Διοίκηση αυτή διορίστηκε από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. προκειμένου να εξυπηρετήσει την πολιτική της και απ ότι φαίνεται τα κατάφερε μια χαρά χρεώνοντας τον Οργανισμό.
Επειδή τα διορισμένα μέλη της Διοίκησης δεν έχουν την στοιχειώδη ευαισθησία να παραιτηθούν και περιμένουν να τελειώσει η θητεία τους, τους κάνουμε γνωστό ότι ο Οργανισμός δεν έχει άλλο καιρό για χάσιμο. Πρέπει από σήμερα να αλλάξουν τα πάντα και αυτοί δεν μπορούν να βοηθήσουν.
Ας βοηθήσουν τουλάχιστον την κα Περιφερειάρχη υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους προκειμένου να συγκροτηθεί ένα νέο Δ.Σ. που θα δουλέψει για τον Οργανισμό και θα συμβάλλει τόσο στην εξυγίανση όσο και στις αναγκαίες, γρήγορες και επίπονες διαδικασίες μετεξέλιξής του σε νέο φορέα.

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ
Γιώργος Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: