Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Με τον Σ.Ξυνίδη συναντήθηκε ο Κ.Ξηρογιάννης





Κώστας Ξηρογιάννης,
Επικεφαλής Μειοψηφίας Δήμου Ορχομενού:
«Ο Καποδιστριακός Δήμος Ορχομενού αποτελεί έναν αστικό πόλο, ο οποίος θα μπορούσε να παραμείνει το επίκεντρο ενός ακόμη μεγαλύτερου αγροτικού Δήμου στα Βόρειοανατολικά σύνορα του Νομού Βοιωτίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εν αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης σχετικά με το χωροταξικό σχεδιασμό του Σχεδίου Καλλικράτης που αναμένεται περί τα μέσα Απριλίου 2010, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Ορχομενού και υποψήφιος Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 κ. Κώστας Ξηρογιάννης συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον Γραμματέα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Σωκράτη Ξυνίδη στο γραφείο του στην οδό Ιπποκράτους.
Ο κ. Ξηρογιάννης είχε ζητήσει συνάντηση με τον Γραμματέα του Κινήματος με σκοπό να του δώσει εγγράφως τις προσωπικές του θέσεις για το Σχέδιο Καλλικράτης, οι οποίες συνοψίζονται σε μια πρόταση για έξι Δήμους στο Νομό Βοιωτίας (με τρίτο Δήμο τον Καποδιστριακό Δήμο Ορχομενού) καθώς και να του μεταφέρει το κλίμα των αποφάσεων του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για τη σχεδιαζόμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας.
Ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Ορχομενού εξήγησε στον κ. Ξυνίδη πως η δική του πρόταση ταυτίζεται με την εισήγηση της ΤΕΔΚ Ν. Βοιωτίας καθώς και με την αρχική πρόταση των κυβερνητικών Βουλευτών στο Νομό μας κκ. Β. Τόγια, Β. Τσόνογλου και Α. Αγάτσα αλλά και με την εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ για τη Βοιωτία.
Ο Γραμματέας του Κινήματος απάντησε πως είναι γνώστες των προτάσεων για 6 Δήμους στη Βοιωτία τόσο ο ίδιος όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και διαβεβαίωσε τον κ. Ξηρογιάννη πως οι εισηγήσεις αυτές θα ληφθούν σοβαρά υπ` όψιν τους «γιατί είναι η γνώμη της τοπικής κοινωνίας και δεν θα υπάρξουν αδικίες. Ο,τι ισχύσει για την υπόλοιπη Ελλάδα θα ισχύσει και τη Βοιωτία», όπως του είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο κ. Ξυνίδης διευκρίνισε πως η συνάντησή τους είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί δέσμευση ούτε και θα πρέπει να ληφθεί ως «προσωπική παρέμβαση».
Μετά το πέρας της συνάντησής τους ο κ. Ξηρογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικές αποφάσεις και γι` αυτό θεώρησα υποχρέωσή μου να συναντήσω τον Γραμματέα του Κινήματός μας, εκπρόσωπο της πολιτικής μας παράταξης που εμπνεύστηκε το «Σχέδιο Καλλικράτης» και αποφασιστικά θέλει να εφαρμόσει τη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας. Με την ίδια, όμως, αποφασιστικότητα και ο Καποδιστριακός Δήμος Ορχομενού επιθυμεί στο σχέδιο Καλλικράτης να διατηρήσει την αυτοδυναμία του, δεδομένου προς πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού μας σήμερα και του πέμπτου Δήμου σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας. Επομένως αποτελεί έναν αστικό πόλο, ο οποίος θα μπορούσε να παραμείνει το επίκεντρο ενός ακόμη μεγαλύτερου αγροτικού Δήμου στα Βόρειοανατολικά σύνορα του Νομού Βοιωτίας. Η γεωγραφική του θέση, η ιστορική του διαδρομή και η διαχειριστική επάρκεια που έχει αποκτήσει αποτελούν μερικά μόνο από τα σημαντικότερα στοιχεία που για εμάς αποτελούν αδιαπραγμάτευτα πλεονεκτήματα» τόνισε ο κ. Ξηρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: