Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

«Τσιμπάει» η τιμή του οβελία


Αρκετά καλές συνθήκες ώστε να μείνει ικανοποιημένος ο παραγωγός αλλά κι ο καταναλωτής, αφού η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τους πάντες, διαμορφώνονται στην αγορά ενόψει του Πάσχα. Κτηνοτρόφοι εκτιμούν ότι η τιμή στο αρνάκι κάλλιστα μπορεί να φτάσει τα 7 ευρώ το κιλό, κι ενώ η αγορά παρουσιάζει επάρκεια.
Το σημαντικό στοιχείο της αγοράς είναι ότι ο εορτασμός του Πάσχα είναι πιο νωρίς εφέτος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στην αγορά «βαριά» αρνιά, τονίζει στο paseges.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Τάκης Πεβερέτος, εκτιμώντας ότι η τιμή ενδέχεται να φτάσει και τα 7 ευρώ το κιλό, αφήνοντας κέρδος στον κτηνοτρόφο. Σύμφωνα με τον κ. Πεβερέτο, στην αγορά υπάρχει επάρκεια, καθώς η Ιταλία (γιορτάζει το Πάσχα των Καθολικών) προμηθεύτηκε εφέτος για να καλύψει τις ανάγκες της μεγάλο όγκο αρνιών από τη Ρουμανία. Ήδη πάντως στην Κρήτη, οι κτηνοτρόφοι είναι ικανοποιημένοι, μετά τη συμφωνία για πώληση 14.500 αρνιών και κατσικιών από τους κτηνοτροφικούς συλλόγους του νησιού, προς 5,90 ευρώ το κιλό, σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Βέβαια, στην υπόλοιπη Ελλάδα το παζάρι των τιμών αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.
Όσον αφορά στην τιμή του αρνιού στο... τσιγκέλι, υπολογίζεται από 9 μέχρι 13 ευρώ το κιλό. Κατά τη χθεσινή ημέρα η τιμή του εγχώριου αρνιού έφτανε τα 9 ευρώ το κιλό και του εισαγόμενου από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια τα 6,5 ευρώ το κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: