Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

«Δρόμου Ανάγνωση»: Έκθεση Φωτογραφίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων Πάσχα 2010 του Δήμου Λεβαδέων


2-3-4 Απριλίου 2010 - Ισόγειο Νερόμυλου Πηγές Κρύας Λιβαδειάς
Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς για 5η συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια των εκδηλώσεων Πάσχα 2010 του Δήμου Λεβαδέων, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα Δρόμου Ανάγνωση, στο Ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές Κρύας Λιβαδειάς.

Ο επισκέπτης, το παράθυρο και ο δρόμος μας δίνουν «είδηση». Παίρνοντας την φωτογραφική μηχανή και βγαίνοντας στον δρόμο, καταγράφεις την καθημερινότητα σε όλες τις φάσεις και τις αντιφάσεις της. «Δρόμου Ανάγνωση».
Ταχύτητα, φανάρια, αυτοκίνητα, ποδήλατα, πλούτος, φτώχεια, αφηρημάδα, βιασύνη, μικροπωλητές, βιτρίνες, φωνές, περιπατητές και ότι άλλο μπορεί να αναζητήσει ο άνθρωπος στον πολυσύχναστο ή ερημικό δρόμο, στον κεντρικό ή απόκεντρο.
Η καθαρή φωτογραφία του «Στιγμιότυπου» υπήρξε πάντοτε η ευκολότερη είσοδος στον κόσμο της προσωπικής φωτογραφίας. Το κοινωνικό ενδιαφέρον του θέματος σε συνδυασμό με την ταχύτητα αντίδρασης του φωτογράφου και το πάγωμα της κίνησης, κερδίζουν το ενδιαφέρον και του οπτικά «αναλφάβητου» θεατή. Μια προσεκτικότερη μελέτη, θα μας δείξει ότι κάθε φόρμα διαφέρει ριζικά από τον ένα φωτογράφο στον άλλο. Η φόρμα δεν είναι παρά το συντακτικό και η γραμματική μιας προσωπικής ποίησης. Στο δρόμο κυριαρχεί η αντίληψη ότι ο φωτογράφος έχει κάτι συγκεκριμένο να πει και πρέπει να το πει γρήγορα, καθαρά, αποτελεσματικά με καλαισθησία και ποιότητα.

Συμμετέχουν:
Αλογοσκούφης Χρήστος, Αναστασίου Ελένη, Ανέστης Λουκάς, Βελούδιος Γιάννης, Βήττα Δήμητρα, Βουρδονικόλας Σοφοκλής, Ζήνδρος Κώστας, Ηλιάδης Μενέλαος,
Καντάς Επαμεινώνδας, Καραδήμα Γιάννα, Καραδήμα Γιώτα, Καρακώστα Βανέσσα,
Κοβάνη Νεκταρία, Κοτσώνας Κώστας, Λίλιος Λουκάς, Μάρκος Γιάννης, Μίχου Μαρία, Μπακολουκάς Λουκάς, Νικολάου Βιολέττα, Παπαθανασίου Χρήστος, Σανιδάς Χαράλαμπος, Στάμου Μαρία, Τσιώλη Μαρία, Χαιρετάκη Ειρήνη και
Χαμπίπης Γιώργος.

Επιμέλεια - Διοργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη ΛιβαδειάςΜπουφίδου 32-34 (εντός στοάς)Site: www.fotolesxilivadias.gr
http://fotolesxilivadias.blogspot.come-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: