Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Για άλλους είναι λεπτομέρειες, για ΕΜΑΣ είναι συνεχόμενα ΛΑΘΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ!



Στην ανάρτησή μας Τα νιάτα της πόλης μας! είδατε στιγμιότυπα από το χθεσινό εορτασμό της εθνικής επετείου στην πόλη μας, που – σύμφωνα με τη προσωπική μας άποψη – η «λαμπρότητά» της επισκιάστηκε από πολλά, παρασκηνιακά κυρίως, «στιγμιότυπα» τα οποία θεωρούμε υποχρέωσή μας να τα «φωτογραφήσουμε» με λόγια και να τα εκθέσουμε σε γνώση σας με νεότερη ανάρτησή μας.
Η «καλή μέρα» από το πρωί φαίνεται… γι` αυτό και θα ξεκινήσουμε από τον πανηγυρικό που εκφωνήθηκε (φευ!) για πρώτη φορά από ένα … Λεβαδείτη εκπαιδευτικό, το σεβαστό κατ` άλλα κ. Μυτιληναίο και επί σειρά ετών Διευθυντή σχολείων στην περιοχή μας, αφού ΟΥΔΕΙΣ εκπαιδευτικός που υπηρετεί στην πόλη μας δέχθηκε να «υποστεί» τον «εξαναγκασμό» να μεταφέρει το μήνυμα της ελευθερίας των αγωνιστών του 1821 κατά τον φετινό εορτασμό της εθνικής μας επετείου στην δοξολογία που ψάλθηκε στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου "Παναγία η Σκριπού".
Για την ακρίβεια, φέτος, ο … κλήρος είχε πέσει το 2ο Γυμνάσιο Ορχομενού, όπου τη διεύθυνση έχει ο π. Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους, ο οποίος – δυστυχώς για τις εντυπώσεις και μόνο – δεν κατάφερε να «πείσει» κανέναν από τους «υφιστάμενούς» του να εκφωνήσουν τον πανηγυρικό της ημέρας (παρά το γεγονός ότι τους «έταξε» μέχρι και 3ήμερη άδεια), εξ` ού και ο κ. Μυτιληναίος (φωτογραφία) μας τίμησε με την παρουσία του «ως λύση ανάγκης»!
Φανταζόμαστε πως δεν είναι «υποχρεωτικό» εκ του νόμου για έναν εκπαιδευτικό να «εκφωνεί λόγους» για οποιαδήποτε αιτία, όμως, κύριοι Εκπαιδευτικοί θα μας επιτρέψετε να σας θυμίσουμε πως στη ζωή υπάρχουν και «οι άγραφοι νόμοι».
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί – επίσης για την ιστορία – πως η πόλη του Ορχομενού διαθέτει ΤΡΕΙΣ ενορίες (του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Παναγία η Σκριπού», του «Ευαγγελιστή Λουκά» και των «Αγίων Θεοδώρων») γεγονός που σημαίνει πως τις ενορίες αυτές υπηρετούν αντίστοιχοι ιερείς! Δυστυχώς, χθες, στην Σκριπού παρέστησαν μόνο οι δύο εκ των τριών ιερέων (π. Χαράλαμπος και π. Φιλάρετος), αφού ο π. Αθανάσιος Αθανασίου πληροφορηθήκαμε πως «αρρώστησε»!
Τυχαίο η μη, το γεγονός, πάλι για λόγους εντυπώσεων – κατά τη γνώμη μας πάντοτε – καταγράφετε στις λεπτομέρειες της ημέρας που επισκίασαν τον «πανηγυρικό» της χαρακτήρα, αφού είναι γνωστή η «διαμάχη» μεταξύ των δύο ενοριών (ασφαλώς έχει έλθει σε γνώση του οικείου Μητροπολίτη μας, ο οποίος δεν φαίνεται προς το παρόν να παρεμβαίνει για να επέλθει η πολυπόθητη ισορροπία και η «ειρήνη» μεταξύ των πιστών, που κατά τα ψέματα επηρεάζονται! Ευχόμαστε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε Σεβασμιότατε!).
Όσον αφορά την τελετή κατάθεσης στεφάνων, ευτυχώς, φέτος δεν είχαμε άλλους να τιμούν τη μνήμη των ηρώων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας και άλλους να απολαμβάνουν τον φραπέ τους στη λιακάδα, ούτε και να κάνουμε λάθη πρωτοκόλλου προσφονώντας άλλους κυρίους και άλλους... κυρίες (παρ` όλο που του "τα είχαν γραμμένα"), αλλά ο τελετάρχης πάλι δεν είχε φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της Φιλαρμονικής κ. Γιάννης Μπούτσης να παλεύει μόνος του την τελευταία στιγμή να «κάνει χώρο» για να στριμωχτεί η μπάντα στο πεζοδρόμιο απέναντι από τους επισήμους, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Υπερήφανος να προσπαθεί να πείσει το κοινό να ανοίξει τον χώρο της εξέδρας και «να μην τον ακούει κανείς» (ο Διοικητής καμάρωνε δίπλα του σαν "γύφτικο σκεπάρνι") και γενικά ο καθένας να μη σέβεται για άλλη μια φορά τον διπλανό του!
Δεν ξέρω εάν έχει σημασία να αναφερθούμε και στο πόσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που κατάγονται από τον Ορχομενό, βρήκαν το χρόνο να τιμήσουν με την παρουσία τους την διπλή Εορτή, καθώς η «εξέδρα των επισήμων» φάνταζε σχεδόν άδεια, όπως φανερώνει και η σχετική φωτογραφία!
Το Orchomenos Press επισημαίνει αυτές τις «λεπτομέρειες» μόνο και μόνο για να καταγραφούν (κι` ας μας χαρακτηρίσουν κάποιοι μικροπρεπείς) ανάμεσα σε μια σειρά από λάθη «εντυπώσεων» που εξακολουθούν να πράττονται στην πόλη μας, σε μια περίοδο μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητη για το παρόν και το μέλλον μας!
Μπορεί για αρκετούς από τους αναγνώστες μας ο,τι αναφέρθηκε παραπάνω να μην έχει καμιά ουσιαστική σημασία ή να φαίνονται ως «υποκριτικά ηθικά διδάγματα». Για εμάς ΕΜΑΣ ο,τι αναφέραμε αντανακλάται στην γενικότερη παρακμή πολλών από αυτά που διδαχθήκαμε ως «ηθικές ΑΞΙΕΣ», αποκαλύπτουν την απαξίωση θεσμών και ρόλων και μας οδηγούν στην απόδειξη της σταδιακής υποτίμησης των πάντων: Των δημοσίων προσώπων, των εκπαιδευτικών, των ιερέων, κ.τ.λ.
Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να «εκθέσουμε» τα «κακώς κείμενα» για μια μέρα γιορτινή, όπως της πρέπει, αλλά τα σημάδια της κοινωνικής μας παρακμής είναι πλέον εμφανή και ευθύνη μας είναι να τα επισημαίνουμε!
Για την ιστορία, δε, θα κλείσουμε με την υπενθύμιση πως η 25η Μαρτίου 2010 ήταν η τελευταία (!) επίσημη εθνική εορτή που γιορτάζεται στον Καποδιστριακό Δήμο Ορχομενού με την μορφή που τον ξέρουμε ύστερα από την εφαρμογή του Σχεδίου Καποδίστριας και εν όψει της εφαρμογής του Σχεδίου Καλλικράτης!
Γιατί, θεωρητικά, από τις 15 Μάιου 2010, περίπου, τα πράγματα μπορεί να είναι και αλλιώς απ` ότι τα ξέραμε μέχρι σήμερα!
Έτσι, κι` αυτό, για την ιστορία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: