Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Σεμινάριο Πιάνου στο ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ από την πιανίστα Έλλη Τσαμπά



Το Τροφώνιο Ωδείο σε μια μεθοδική προσπάθειά του να διευρύνει το γνωστικό πεδίο των σπουδαστών μουσικής και να ανοίξει νέους δρόμους στη μουσική διαπαιδαγώγησή τους, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πραγματοποιεί σεμινάριο Πιάνου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου (ημέρα Σάββατο του Λαζάρου) και 28 Μαρτίου (ημέρα Κυριακή των Βαϊων) από την πιανίστα Έλλη Τσαμπά
Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές πιάνου κάθε επιπέδου.




Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρουσιάσουν οποιαδήποτε έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου. Με αφορμή τα έργα αυτά θα συζητηθούν θέματα σχετικά με το πώς μπορούμε να παίξουμε ένα έργο όλο και πιο εκφραστικά, ερμηνεύοντας σωστά τις οδηγίες που μας δίνει ο συνθέτης στην παρτιτούρα. Επίσης, θα δοθούν ιδέες γύρω από το πώς να ξεπερνάμε τις τεχνικές δυσκολίες του οργάνου και πώς να μελετάμε δημιουργικά.

Βιογραφικό της Ελλης Τσαμπά
Η Έλλη Τσαμπά γεννήθηκε στη Λειβαδιά όπου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 8 ετών. Σύντομα διακρίθηκε όταν στα 11 της χρόνια επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ο κόσμος της μουσικής». Σπούδασε στο Τροφώνιο Ωδείο με καθηγητές τον Σπύρο Γκεζερλή στο πιάνο και τον Γιάννη Νικολόπουλο στα θεωρητικά και αποφοίτησε λαμβάνοντας το επίπεδο της Δεξιοτεχνίας στο πιάνο και το Πτυχίο Αρμονίας με “Άριστα Παμψηφεί”. Το 2002 εισήχθη πρώτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Αποφοίτησε με «Άριστα» τον Ιούλιο του 2008. Από το 2002 έως το 2006 φοίτησε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα με καθηγητές τον διακεκριμένο σολίστα Valery Sagaidachny στο πιάνο και τον Παναγιώτη Αδάμ στα θεωρητικά. Πήρε το δίπλωμά της στο πιάνο με «Άριστα Παμψηφεί» και βραβείο καθώς επίσης και τα πτυχία Αντίστιξης και Φούγκας με «Άριστα Παμψηφεί».
Aπό τον Σεπτέμβρη του 2009 σπουδάζει στο μεταπτυχιακό τμήμα πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου με καθηγήτρια την Tanya Sarkissova. Για τις σπουδές της έχει λάβει υποτροφία από κληροδότημα Μαρίας Κασσιμάτη.
Έχει παρακολουθήσει master classes με διακεκριμένους σολίστ όπως τον Frank Wibaut στη θερινή Ακαδημία Μουσικής του Πανεπιστημίου Mozarteum στο Salzburg (2008), τον Μαρτίνο Τιρίμο στη θερινή Ακαδημία Μουσικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (2007), τον Gordon Fergus-Thompson, την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, το Γιώργο Χατζηνίκο κ.ά. Παρακολουθεί συχνά μαθήματα και σεμινάρια με τον διεθνούς φήμης σολίστ Δημήτρη Τουφεξή.
Έχει διακριθεί με 1ο βραβείο στους περιφερειακούς μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας (2000), με 2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν. (2003) και 4ο βραβείο καθώς και «βραβείο καλύτερου Έλληνα συμμετέχοντα» στο διεθνή διαγωνισμό Konzerteum (2004). Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες κλασσικής μουσικής και έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ (στην αίθουσα συναυλιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών, στο θέατρο 'Απόλλων' στη Σύρο κ.α). Επίσης, έχει εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ως συνοδός με τη χορωδία της Τράπεζας της Ελλάδος. Από το 2005 διδάσκει πιάνο και θεωρητικά σε μαθητές διαφόρων επιπέδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: