Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Κλέαρχος Περγαντάς: «Προωθούμε ηλεκτρονικά σε παγκόσμιο επίπεδο την επιχειρηματικότητα της Βοιωτίας»


Μια σημαντική πρωτοβουλία, που ανέλαβε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βοιωτίας και την τεχνική υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΝΑΒ (ΒΑΕΠΑΕ), θα βελτιώσει σημαντικά το επιχειρηματικό περιβάλλον στο Νομό και θα προωθήσει προϊόντα και υπηρεσίες στην παγκόσμια αγορά.
Πρόκειται για τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Επιχειρηματικού Πάρκου (ΗΛΕΠΑ), που με τη χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και υπηρεσιών διαδικτύου, θα δίνεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να σχεδιάζει, να δημιουργεί και διαχειρίζεται με αυτοτέλεια την πολιτική προβολής της στο διαδίκτυο, κάτω από μια κοινή «ομπρέλα» σχεδιασμού, υλοποίησης, ασφάλειας, υποστήριξης και συντήρησης. Η εφαρμογή του ΗΛΕΠΑ θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις του Νομού, αφού ενισχύει την προβολή τους, ενεργοποιεί νέες υπηρεσίες, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, αυξάνει την ανταγωνιστικότητά τους και ενισχύει την ανάπτυξη συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο.
Η πρωτοβουλία αυτή, χαιρετίστηκε ένθερμα από τον επιχειρηματικό κόσμο, στη διάρκεια ημερίδας, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Αυτή η παρέμβαση αποτελεί συνέχεια επαφών που είχε ξεκινήσει η Βοιωτία με τον επιχειρηματικό κόσμο της Κίνας και την ανταλλαγή επισκέψεων από αντίστοιχες επιχειρηματικές αποστολές.
Όπως τόνισε ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς : «Σε μια περίοδο που υπάρχει ύφεση και τα εισοδήματα μειώνονται, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, ώστε να συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Γίνεται από κοινού μια πολύ σημαντική προσπάθεια να ανοίξει η αγορά της Βοιωτίας στην Κίνα, όπου έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα και για τον τουριστικό τομέα. Η προσπάθεια λοιπόν εξελίσσεται ώστε μαζί με όλο τον επιχειρηματικό κόσμο να συντονίσουμε δράσεις για να επιτύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αναζητήστε και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΑΒ (www.viotia.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια: