Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Απλοποιείται η αδειοδότηση- ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων


Με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Υφυπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη, μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων των συναρμόδιων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας και Περιβάλλοντος, με θέμα, τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διαδικασία έκδοσης άδειας, ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναγνωρίστηκαν οι αντικειμενικές δυσχέρειες που προκύπτουν , όπως το αυξημένο κόστος και η χρονοβόρα διαδικασία και αποφασίστηκε να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις από τον τομέα ευθύνης των υπηρεσιών κάθε Υπουργείου, ώστε να δοθούν ουσιαστικές λύσεις που θ’ αντιμετωπίσουν το ζήτημα άμεσα και αποτελεσματικά.
Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε: «Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα και έχουμε τη βούληση να δώσουμε λύση. Κάθε υπηρεσία εξετάζει νέα μέτρα στον τομέα ευθύνης της και θα επανέλθουμε σύντομα με συγκεκριμένες προτάσεις. Στόχος μας είναι ν’ αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία δημιουργώντας μια πιο δίκαιη διαδικασία, προσφέροντας στήριξη και νέα κίνητρα στους κτηνοτρόφους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: