Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Συνεχίζεται το έργο αγάπης στο Κέντρο Διημέρευσης των ΑΜΕΑ Λιβαδειάς


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πασχαλινό Μπαζάρ,
ένας θεσμός που φέτος αγκαλιάστηκε περισσότερο από ποτέ!

Aνταποκριθήκαμε και φέτος στο κάλεσμα αγάπης και κατέγραψαν εικόνες από τη Πασχαλιάτικη γιορτή και το μπαζάρ με δημιουργίες των παιδιών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 στο πρότυπο Γηροκομείου Λιβαδειάς στο πέρα Χωριό, παράλληλα με την αγωνία των υπευθύνων για την επιβίωση του Κέντρου καθώς και την ανάπτυξή του! Οικοδέσποινες ήταν η κα Αλεξάνδρα Ζάνταλη, Διευθύντρια του Κέντρου Διημέρευσης και Κοινωνικής Φροντίδας των ΑΜΕΑ Λιβαδειάς πλαισιωμένη από τις κυρίες Χαρά Σφολιατοπούλου (Κοινωνική Λειτουργός), Κατερίνα Κεράστα (βοηθός του Κέντρου) και Ζωή Σπανού (Μουσικοθεραπεύτρια), που επίσης καταθέτουν «ψυχή» σ` αυτόν τον χώρο, με τη συνδρομή και τη διαρκεί υποστήριξη του ΔΣ του Ιδρύματος αλλά και της τοπικής Εκκλησίας.

Είναι ένας άλλος κόσμος! Για πολλούς άγνωστος, για τις οικογένειες όμως που έχουν στο περιβάλλον τους άτομα με διανοητική στέρηση είναι ο δικός τους κόσμος, η δική τους οικογένεια, τα δικά τους παιδιά! Ο λόγος για τα αγγελούδια που φιλοξενούνται στο Κέντρο Διημέρευσης και Κοινωνικής Φροντίδας των Ατόμων με Διανοητική Στέρηση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. Χάρις στη αδιάλειπτη φροντίδα της τοπικής μας Εκκλησίας – που σε πείσμα των καιρών αδειάζει τα παγκάρια της – και τη διαρκή φροντίδα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κκ. Γεωργίου, του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού του Κέντρου, η στέγη αυτή της αγάπης προσφέρει ποιότητα ζωής σε νεαρά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα διανοητικής στέρησης.
Την Πασχαλιάτικη εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου υποστήριξαν με την παρουσία τους πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας αλλά και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, όπως Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λεβαδεών και την επαρχία Λιβαδειάς, μέλη Συλλόγων και Φορέων, όπως η Πρόεδρος του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Στέλλα Ταπανλή, η Πρόεδρος των Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς κα Βέρα Πελέκη, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λιβαδειάς κα Κωνσταντίνα Μπρέχα, επιχειρηματίες, κ.α.
Διαβάστε αναλυτικότερα στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (www.neatisviotias.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: