Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Πρωτοβουλία ενάντια στην εγκληματικότητα ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος της Θήβας


Νίκος Στρατέλος,
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θήβας :
«Όλοι αισθανόμαστε ως ο επόμενος στόχος και όλοι μαζί πρέπει να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε για να βγει η Θήβα από το αδιέξοδο»

Σύλλογοι, Σωματεία και Φορείς ανταποκρίθηκαν μαζικά στην πρόσφατη ανοικτή πρόσκληση που απεύθυνε ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου της Θήβας, προκειμένου να διατυπώσουν ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος αλλά και εγγράφου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με τα οποία απαιτείται ενίσχυση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας.

Ο λόγος την μαζική αντίδρασής του στην συγκέντρωση του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας το βράδυ της Πέμπτης, 4 Μαρτίου 2009, ήταν η έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή του διευρυμένου Δήμου Θηβαίων και οι επιπτώσεις της στον εμπορικό κόσμο και όχι μόνο. «Όλοι αισθανόμαστε ως ο επόμενος στόχος και όλοι μαζί πρέπει να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε για να βγει η Θήβα από το αδιέξοδο» είπε στην αρχή της συζήτησης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Στρατέλος, ανοίγοντας τον δρόμο στον προβληματισμό όλων για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με την έξαρση της εγκληματικότητας και τα επακόλουθά της. Προσκεκλημένοι στην συζήτηση ήσαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Βοιωτίας Η. Τουλίτσης και Γ. Κερφίλιας, που έδωσαν την πλήρη εικόνα της κατάστασης στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση, αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση των ένστολων της Θήβας. Τα γεγονότα, ακόμη χειρότερα, εξέθεσε ο Δήμαρχος Θηβαίων Ν. Σβίγγος, ο οποίος μάλιστα, αναφέρθηκε και στην, προ δυο ημερών, συνάντηση που είχε με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θήβας Π. Αδάμο και με τον Διοικητή της Ασφάλειας Θήβας, στους οποίους εξέθεσε τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες καταφθάνοντας έξαλλοι στον Δήμο! Φορείς - Σύλλογοι και Σωματεία αποφάσισαν ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος, αλλά και εγγράφου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ο επανασχεδιασμός όλων όσων απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολύ δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει εγκλωβιστεί η περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: