Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Ένωση Ε.Ε.Β. Ορχομενού : Tι ισχύει από σήμερα 13/9/2021 για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα


Tι ισχύει από σήμερα 13/9/2021 για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Διαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid test)., θα πρέπει να πραγματοποιούν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αυτά τα τεστ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου.
Το τεστ αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr που επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.
Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά test PCR ή rapid κάθε εβδομάδα. Αυτά θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου. Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.
Το κόστος των 10 ευρώ για τη διενέργεια του τεστ βαραίνει τον πολίτη, καθώς από σήμερα, στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι κατά της covid-19 και οι συμπτωματικοί πολίτες, ενώ θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.
Επίσης στα εμπορικά καταστήματα καθώς και στα καταστήματα τροφίμων από σήμερα επιτρέπεται η παρουσία:
Ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. (από 16 τ.μ. που ίσχυε) εντός του καταστήματος, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε έναν πελάτη ανά 5 τ.μ.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΙΑΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: