Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Ψήφισμα για τη μη κατάργηση του Προγράμματος Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ) από το Δήμο Λεβαδεών

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος για τη μη κατάργηση του Προγράμματος Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ):

 

«Η αναστολή του προγράμματος "Άθληση για Όλους", που αφορά όλους τους δήμους της χώρας μας, αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη και πρέπει να ακυρωθεί. Το πρόγραμμα αυτό δέχθηκε μεγάλες περικοπές διαχρονικά από τις κυβερνήσεις με αποτέλεσμα την υποβάθμισή του, την ίδια στιγμή που η Φυσική Αγωγή εξαγγελλόταν  απ' όλες τις κυβερνήσεις, ως πρόγραμμα πρόληψης για την προστασία της υγείας.

Παρ' όλα αυτά, ικανοποιούσε μια ανάγκη σε οικογένειες και σε κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα. Η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά, με τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρχαν, λειτουργούσε ευεργετικά για την ψυχοκινητική ισορροπία του ατόμου και προστάτευε από χρόνιες σωματικές, νοητικές και ψυχικές ασθένειες.

Επιπλέον οι δραστηριότητες αυτές απασχολούσαν άνεργους γυμναστές, με τις σχέσεις εργασίας χρόνο με το χρόνο να επιδεινώνονται.

Η ολική αποχώρηση της ΓΓΑ από το πρόγραμμα "Άθληση για Όλους" έρχεται σε μια στιγμή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας.

Με όλα τα παραπάνω η σωματική άσκηση, η ενασχόληση μ' ένα άθλημα γίνονται απρόσιτα για την πλειοψηφία του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας. Οι αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου, των γυμναστών και των φορέων τους, που ζητούν την άμεση επαναφορά και αναβάθμιση του προγράμματος, είναι απολύτως δικαιολογημένες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λιβαδειάς ζητά να ακυρωθεί άμεσα αυτή η  απόφαση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: