Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

«Παλιγγενεσία»: Η Π.Ε. Βοιωτίας υποδέχεται το κεντρικό δρώμενο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά

 


Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας υποδέχεται το κεντρικό δρώμενο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αύριο το βράδυ στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας στη Λιβαδειά (ώρα 9.00 μ.μ.).

 

Το σύγχρονο λαϊκό ορατόριο με τίτλο «Παλιγγενεσία»

(Η Επανάσταση στη Ρούμελη το 1821)  φέρει την υπογραφή του συνθέτη κ. Δημήτρη Μαραμή και πλαισιώνεται από τους ερμηνευτές κκ. Κώστα Μακεδόνα, Γρηγόρη Βαλτινό & το φωνητικό σύνολο «8tetto».

 

Το δρώμενο, το οποίο έχει συγκινήσει κι εντυπωσιάσει το κοινό στη Λαμία, στη Χαλκίδα και στην Άμφισσα που έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα, αποτελεί φόρο τιμής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και είναι βασισμένο σε εμβληματικά ποιητικά κείμενα.

 

Το έργο τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».



 

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, με την ανάθεση αυτή στον καταξιωμένου συνθέτη κ. Δημήτρη Μαραμή, υποστηρίζει τη δημιουργία ενός διαχρονικού μουσικού έργου, που θα παραμείνει ως μία πολιτιστική παρακαταθήκη στο μέλλον. Τους υποδεχόμαστε στη Λιβαδειά και περιμένουμε με ενθουσιασμό να απολαύσουμε αύριο το βράδυ την παράσταση στο Ανοικτό Θέατρο της Κρύας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά.

 

Αντίστοιχα, ο συνθέτης κ. Δημήτρη Μαραμή τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να αναθέτει, να δημιουργεί ένα νέο, πρωτότυπο έργο. Η «Παλιγγενεσία» είναι ένα μουσικό έργο, το οποίο έχει μέσα του όλη την ιστορία της Επανάστασης στη Ρούμελη, από την κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη  έως τη Μάχη της Πέτρας και εστιάζει μουσικά, σε ένα μουσικοποιητικό δρώμενο, βασισμένο στον ελληνικό ποιητικό λόγο που εμπνέεται από τον Αγώνα του 1821, αλλά και από κάθε οικουμενικό αγώνα για την Ελευθερία».  

 



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: